|
Pırasa Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99874
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Pırasa
350 gram Kıyma
125 gram Margarin
3 dilim Bayat ekmek
1 adet Yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Pırasalar ayıklanır, yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede üzeri geçene kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan, süzülen ve hafifçe ılınan pırasa robottan geçiririlip püre haline getirilir. (Pırasanın iyice sıkılıp, suyunun çok iyi süzülmesi gerekir yoksa köftenin ayarı tutturulamaz) Bir kapta iyice süzülmüş pırasa, kıyma, rondoda iyice un haline getirilmiş bayat ekmek, yumurta, tuz ve baharatlar iyice karıştırılıp, yoğurulur. Kıymadan parçalar alınıp, avuç içinde şekillendirilir.(Ben kadınbudu köftesine yakın bir büyüklükte yapıyorum ) Hazırlanan köfteler daha önceden 180C'de ısıtılmış fırında margarinle yağlanmış fırın tepsisine, istenirse fırın ızgarasına konulur ve arkası önü iyice kızarana kadar pişirilir. İyice pişince servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
Pırasa Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103276
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
200 gram kıyma
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
2 yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayıp suyun içinde haşlayın. Haşlanmış pırasaların iyice suyunu sıkın. İçine 1 yumurta, kıyma tuz ve biber ekleyip karıştırın. Dolapta bekletilirse şekil vermek kolay olacaktır. Köftelere şekil verip önce una sonra mısır ununa bulayarak kızartın. Ya da fırında da pişirebilirsiniz.
|
Pırasalı Köfte |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156617
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
368 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
1 adet pırasa
2 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Pırasaları güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Ekmekleri blenderde ufalayın. Pırasayı, ufalanmış ekmekleri, kıymayı ve baharatları bir kaba alarak yoğurun ve 12 parçaya bölerek şekil verin. Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın. Köfteleri tavaya yerleştirerek her iki tarafını da 5-10 dakika orta ateşte kızartın.
|
|