Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Isırgan Tarifleri > Pırasalı Mücver (4 adet - 207,126 defa bakıldı)

Pırasalı Mücver


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pırasalı Mücver

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156618
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
312 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet yumurta
1 adet kabak
5 adet pırasa
100 gram lor peyniri
1/3 demet maydanoz
5-6 yaprak taze nane (arzuya göre reyhan)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kabartma tozu

Pırasanın beyaz kısımlarını çok ince ve çok minik küpler halinde doğrayın. Kabağı rendeleyin, fazla suyunu sıkın. Maydanoz ve naneyi de ince bir biçimde kıyın. Orta boy bir kabın içerisine yumurtaları, zeytinyağını ve süzme yoğurdu alın. Güzelce çırpın. Ardından üzerine pırasaları, kabağı, nane, lor peyniri ve maydanozları ekleyin. Karıştırın. Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Güzelce karıştırın. Son olarak tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabında bu şekilde 15 - 20 dakika kadar dinlendirin. Çıkarıp orta büyüklükte parçalar alın ve şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar her iki tarafı renk değiştirip kızarana kadar pişirin.



Mücver Pırasa

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc6977
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
3,097 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet pırasa
4 adet taze soğan
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kırıntı peynir
¼ demet maydanoz
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartma için:
Sıvı yağ

Pırasaları yıkayın, en dıştaki kabuğunu soyun, yeşil kısımları ile birlikte halka halka doğrayın. Tuzlu suya atıp yumuşayıncaya kadar 10 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün, soğuduktan sonra ince ince kıyın. Taze soğanların dış kabuğu soyun, püskülünü atın, ince halkalar şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayın,dallarını atın, yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta kıyılmış pırasa, taze soğan, un, peynir, maydanoz ve yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alarak kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını da kızartın. Kağıt mutfak peçetesi ile fazla yağını süzerek servis yapın. Pırasa mücveri yanında çeyrek limon ile ikram edilebilir.


Pırasalı Mücver

-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc4816
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
3,773 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kg Pırasa
2 Adet Yumurta
3-4 Çorba Kaşığı Un
3-4 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvı Yağ
Sos İçin:
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Şeker

Ön hazırlık olarak pırasaları doğrayalım. Bir tencereye aktaralım.
Kısık ateşte kendi suyuyla birlikte haşlayalım. Tencereyi ateşten alalım.
Pırasalar soğuduktan sonra 2 adet yumurtayı ilave edelim.
Unu, beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyelim.Bir çatal yardımıyla karıştıralım.
Derin bir tavaya sıvı yağı alıp, kızdıralım. Mücver malzemesinden kaşıkla alıp, düzgün bir şekilde yağa dökelim.
Yine kaşıkla basarak yassıltalım.
Arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
Sos için; tavaya sıvı yağı koyalım. Sürekli karıştırarak, unu ekleyelim. Un pembeleşmeye başladığında salçayı ilave edelim.
Son olarak dövülmüş sarımsakları, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyelim.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra tavayı ateşin üstünden alalım.
Hazırladığımız sosu mücverlerin üzerine döküp, servis yapalım.


Pırasalı Mücver

BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc2903
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
4,013 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo pırasa
Yarım kilo kabak
3 yumurta
1 bardak yoğurt
Yarım bardak sıvıyağ
Kaşar peyniri
Kabartma tozu
Dereotu
Maydanoz
Nane
Kırmızı pul biber
Tuz
2 bardak un

Pırasaları ve kabağı mutfak robotundan geçirerek içine diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış fırında pişirin.






Pırasalı Mücver Tarifleri Isırgan Tarifleri



(4 adet Pırasalı Mücver 207,126 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort