Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 bağ pancar (KaraLahana)
1 adet patates
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı barbun fasulye
Tuz
Pancarlar ayıklanır, yıkanır, iri iri doğranır. 1 İt suda haşlanır ve süzülür. Ayrı bir kapta soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Patates küçük küpler halinde doğranır. Kavrulan soğan, salça ve pul biber katılarak tekrar çevrilir. Önceden haşlanmış barbun fasulye, doğranmış patates ve pancar da ilave edilir, tuz eklenir ve karıştırılır. Yemeğin üzerini geçecek kadar su katılır ve pişmeye bırakılır. Daha sonra içine bulgur da ilave edilir. Yemek suyunu çektiği takdirde üzerinden bir miktar sıcak su da eklenerek demlenmeye bırakılır. Sıcak servis edilir.
|