Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında kavurun. Soğuduktan sonra patatesin içine katın. Yumurta akı, mısır unu, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri hafif mısır ununa bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc103165
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2014
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram pırasa
1 adet havuç
3 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
3 yumurta
1,5 çay bardağı un
50 gram beyaz peynir
5 dal maydanoz ve dereotu
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
Pırasayı kıyın. Çok az haşlayıp suyunu sıkıp bir kaba alın. Üzerine havucu ve haşlanmış patatesi rendenin kalın yeriyle rendeleyin. Rendelenmiş soğanı, taze soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da üzerine ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpıp üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Unu bu karışımın içine ekleyip harmanlayın. Daha sonra mücver yapar gibi kaşıkla yağın içine koyup iki yüzünü de pişirin. Sıcak olarak servis yapın.