Kısa URL: https://ml.md/lc184652
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025
144 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet pırasa
1 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Zeytinyağında, ince kıyılmış pırasa ve havucu kavurun.
Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
En son suyunu ve tuzunu katıp, kapağını kapatarak pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika dinlendirip, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc186074
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2025
119 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
1 adet ince pırasa
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Tuz
Pirinçler yıkanır.
Pişirme tenceresinde dolmalık fıstık ve kuş üzümleri tereyağında kavurulur.
Çok ince doğranan pırasalar tencereye eklenir ve biraz daha kavurulur.
Üzerine 4-5 bardak sıcak su konur.
En son tuz ve yıkanmış pirinç eklenir.
Suyu çekilene kadar pişirilir.
Ateş kapatılır, kağıt havlu konarak demlendirilir.