|
Pirinç Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179486
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı Pirinç
2 su bardağı Et Suyu yada Su
2 adet büyükçe Domates yoksa yarım kaşık Domates Salçası
2 yemek kaşığı yağ
Tuz
Tencereye 6 bardak et yada normal suyu konur ve kaynatılır. İçine 1 çaybardağı pirinç ilave edilir ve pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu katılır.
Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ ile kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler (ya da salçayı) öldürülür.
Domatesler pirinçlerin üstüne dökülür, karıştırılır ve ocaktan alınır.
Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış Maydanoz ilavesi yapılır.
|
Pirinç Çorbası |
|
göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125859
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
654 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
4 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
4-5 Dal maydanoz
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Tuz, yağ ve pirinçi ilave edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Çorba kasesine boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
Not: Çorba suyuna süzgeçten geçirilmiş domates suyu ilave edilerek de pişirilebilir.
|
Pirinç Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96531
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
1,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı nane
Tencereye sıvıyağ, iki adet rendelenmiş domates veya salçayı koyun ve soteleyin. 4 su bardağı et suyunu ve bir adet soğanı (bütün olarak) tencereye ekleyin. Kaynayınca 1 çay bardağı pirinci ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tuz, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.
|
Pirinç Çorbası |
|
fidegül
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94507
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2013
1,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı salça
1 adet büyük boy domates
Yeterince Nane, tuz
Domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini kolayca çıkarmak için domatesi dik değil de enine ortadan ikiye kesin, bir çay kaşığıyla çekirdekleri oyarak alın. Zar şeklinde doğrayın. Yağı eritin, salçayı kokusu çıkana kadar kavurun, suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Hafif kaynamaya başladığında pirinçleri ekleyip karıştırarak kaynatın. 5 dk. sonra domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşadığında nanesini ekleyerek altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
|
Pirinç Çorbası |
|
angara'nın bağları
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93467
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2013
1,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
Yumurta, yoğurt ve unu tencereye alın, iyice çırpın. İçine zeytinyağını ve dört bardak suyu, pirinci ve nohudu da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çorbayı servis tabağına alıp üzerine nane ya da kırmızı biber ekleyip servis yapın.
|
Pirinç Çorbası |
|
çetin dişiaçık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc89076
Gönderme Tarihi: 10.May.2013
1,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Suyu kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohudu katıp biraz daha pişirin. Yoğurdu bir kasede çırpın, çorbadan biraz alarak ılıtın ve sürekli karıştırarak çorbaya dökün ve iki dakika daha kaynatın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin. Naneyle süsleyerek servis yapın.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
pişiren kadın
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc87487
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
1,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak Pirinç
4 bardak çorba kasığı salça
2 çorba kasığı tereyağı
Tuz
Maydanoz
Salça, sıcak et suyu ile ezilir. Kaynayan et suyuna salça suyu, temizlerımiş pirinç, tereyağı ve tuz katıp pişirilir. Piştikten sonra çorba tabaklarına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Not: Bu çorba istenirse terbiyeli pirinç çorbası haline getirilebilir.
|
Pirinç Çorbası |
|
canseza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73846
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
3,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre et suyu veya tavuk suyu
1/2 su bardağı pirinç
10 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pirinç yıkanır ve haşlanır. Sudan geçirilir. Et veya tavuk suyu kaynatılır. Pirinc, tuz, karabiber ilave edilir ve iyice pişirilir. Kaseye alınca ince kıyılmış maydonoz serpilir.
|
Pirinç Çorbası |
|
hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc72337
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012
3,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Tuz
Üzeri için:
1'er tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tencereye tereyağını, yıkanmış pirinci, suyu ve tuzu alıp ağır ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yoğurda dövülmüş sarımsakları katıp çırpın. Yoğurtlu karışımı çorbanın suyuyla ılıştırıp karıştırarak yavaş yavaş çorbaya katın. Üzeri için tereyağına kırmızı biberi ve naneyi ilave edip hafifçe yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.
|
Pirinç Çorbası |
|
Şükran Arık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc71554
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
3,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane ve tuz
Pirinci küçük bir tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su koyun. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra, 4 su bardağı su ve sütü karıştırdığınız tencereyi orta ateşte ısıtın. Pirinci ekleyin ve kaynayana kadar ateşte tutun. Tuzunu ilave edin ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alın. Sos tavasında tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. İstenirse süt koymadan sadece yoğurtla da yapabilirsiniz. Yoğurtla yapmak isterseniz pirinçler pişince çırpılmış yoğurdu biraz ılıştırıp çorbaya katın ve tereyağı koymadan hasta çorbası gibi yapın. Çok lezzetli oluyor bence, sadece nane serpip servis yapılır.
|
Pirinç Çorbası |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68500
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
3,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pirinç
2 dal maydanoz
4 su bardağı su
İsteğe göre haşlanmış et
Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Biberleri ince ince doğrayın . Tencereye yağı koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu yıkayıp çok ince kıyarak tencere ye ekleyin. İsterseniz üzerine nane de serpebilirsiniz. Çorbanın besleyici değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.
|
Pirinç Çorbası |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68442
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
3,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı pirinç
Bir tutam tuz
5-6 dal nane
Rendelenmiş soğan ve sıvı yağı bir tencereye alıp orta ateşte kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edip, kavurmayı sürdürün. Kaynamış suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Daha sonra pirinci katıp yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve ince kıyılmış naneyi tencereye ekleyip karıştırın.
|
Pirinç Çorbası |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68287
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
3,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 domates
1 tatlı kaşıgı biber salçası
1.5 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay fincan pirinç
Yarım çay fincanı sıvıyağ
1 soğan
Yarım çay kaşıgı tuz, nane pulbiber
Çorba tencerenizin içine sıvı yağınızı ekleyin, üzerine rendelenmiş domatesler, ve salçanızı ekleyin bu şekilde biraz karıştırın. Üzerine tavuk suyunuzu ekleyin ve soğanınızı hiç dilimlemeden bütün olarak tencerenin içine bırakın bu şekilde 15-20 dk kadar kaynasın. Kaynayınca üzerine pirinçleri ilave ederek baharatlarınızı da ekleyin, pirinçlerinizi içinde kayanayana kadar pişirin.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67566
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
3,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı süt
3 su bardağı tavuk ya da et suyu
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı safran
Tuz
3 çorba kaşığı gül suyu
Safranı gül suyu içine koyup 2-3 saat bekletin (kokusu ve rengini tam olarak verebilmesi için).
Et suyu ve tuzu tencereye koyup kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayınca sütü ekleyin. Çorba koyulaşınca balı, baharatların hepsini ilave edin ve karıştırıp ocağı kapatın. Ayrı bir kâsede limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Sıcak çorbadan azar azar alarak terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ilave ederek hızlıca karıştırın.
Servis yaparken üzerine tarçın serpebilirsiniz.
|
Pirinç Çorbası |
|
gündem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66173
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
4,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
Kırmızıbiber, tuz
Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci koyup, pişirin. Pirinçler pişince suyundan azar azar alıp yoğurdu bu suyla çırparak ısıtın. Çırpılan sıcak yoğurdu karıştırarak, pirinçlerin üzerine ilave edin. Çorbayı üç dakika daha pişirip, kuru naneyi, kırmızıbiberi ve tuzu katın.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56431
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
3,773 defa indirildi / yazdırıldı
|
Önce, pirinci ayıklayıp, bir iki sudan geçirmeli, et suyu ile mi yoksa kıyma ile mi yapılacaksa onları hazırlamalıdır.
Pirinç çorbası, et suyundan başka, tavuk, hindi ve kaz sulariyle de hazırlanır. Hangisinden mevcutsa bir tencereye koymalı ve kaynatmalıdır.
Lüzum olduğu kadar ayıklanmış pirinci, kaynayan et suyuna katmalıdır. Arzuya göre tuzunu atmalı, karabibere rağbet varsa, ondan da ilâve etmelidir. Pirinçler helme dökünceye kadar, yani tamamiyle pişinceye kadar orta ateşte bırakmalıdır.
Mevsime göre, taze domates koymak da lezzeti arttırır.
Bu suretle, hazırlanan çorbayı tabaklara bölmeli üzerlerine maydanoz serpmeli. (Bazıları maydanozu kökü ile beraber) çorba kaynarken tencereye atarlar ve köklerin kokusundan hoşlanırlar.
Aynı zamanda, maydanoz kökleri, doktorlukta, iştiha verici ve etkileyici mâhiyette kabul edilmiş ve (Infusion == Menkuî) leri hazırlamakta bulunmuştur.
Çorbaya, isteğe göre, limon sıkıp sıcak sıcak içmelidir. Hastalık hissedenlere tavsiye edilir.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
olay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc52282
Gönderme Tarihi: 30.May.2010
4,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et ya da tavuk suyunu bir miktar ince kıyılmış maydanoz kökü ile kaynatınız. Maydanoz kökleri piştiği zaman yeteri miktarda pirinci âdi suda haşlayarak süzünüz, soğuk sudan geçiriniz. Bunun üzerine yeteri kadar tuz ve biber ekerek önceden hazırlanan et suyuna katınız. Helme dökünceye kadar pişiriniz. Kâseye aldıktan sonra üstüne bir miktar ince doğranmış maydanoz ekiniz. Bu çorba sade suya yağlı kavurma ya da kıyma ile de hazırlanabilir.
Not: Süt çorbasından başka her çeşit çorbalara yeteri kadar limon sıkmak ve çorbayı koyu veya sulu yapmak, üstüne baharat etmek, fazla ya da az hazırlamak ve terbiyesiz çorbalara limon sıkılmayarak; gravyer, kaşar ya da kaşkaval peynirlerini ince rendeden geçirip çorbanın üstüne ekmek ve ayrıca yağda kavrulmuş küçük küçük ekmek parçalarını da çorbaya karıştırmak özel bir istektir.
|
Pirinç Çorbası |
|
yboruza
Yeni Üye
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 2 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43461
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2009
4,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 domates
1 litre su (5 su bardağı)
yarım bardak pirinç
tuz ve karabıber
Yapılışı:
Domatesi rendeleyin ve 1 litre su ile beraber tencerede kaynatınız, pirinçleri ve tuzu atınız.
Tabaklara servis yaparken karabiber serpiniz, soğuk algınlığına iyi gelir.[/i]
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
atılgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc33129
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
4,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
6 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı pirinç
1 limon suyu, tuz
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Pirinci bir defa yıkayın. Bir tabağa koyun ve üzerini örtecek kadar ılık su ilave edip, 2 saat bekletin. Tavuk suyunu kaynatın. Pirincin suyunu süzün. 2 defa daha yıkadıktan sonra, kaynar et suyuna atın. Pirinç yumuşayıncaya kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Çukur bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Buna limon suyunu ve tuzu da ilave edin. Karıştırmak suretiyle çorbaya karıştırın. Kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33044
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
4,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 litre et suyu
6 çorba kaşığı pirinç
2 büyük domates
tuz
maydanoz
1 kaşık margarin
Hazırlanışı:
Et suyunu, yağı, bir tencereye koyun. Domatesleri rendeleyip suya ilave edin. Kaynayınca ayıklanmış, yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıp uzayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, kıyılmış maydanoz ilave edin ve servis yapın.
|
|