|
Pirinç Çorbası |
|
PELIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc269
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2005
6,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 Su bardağı etsuyu
1 adet iri domates
yarım tatlı kaşığı tuz
5 - 6 dal maydanoz
Et suyu bir tencereye konur, kaynayınca pirinç, rendelenmiş domates, maydonoz ve tereyağı konur. Piriç yumuşayana kadar pişirilir, ateşten alınarak servis yapılır.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7965
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
4,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4 su bardağı su veya et suyu
6 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı katıyağ
10 sap maydanoz
1 adet limon
1 adet yumurtanın sarısı
Yeterince tuz
Biber.
YAPILIŞI:
Pirinçleri ayıklayıp yıkayınız. Bir kase içinde kullanacağınız zamana kadar bekletiniz. Tencereye su veya et suyunu koyup içine bir çorba kaşığı yağı katıp, hafif ateş üzerinde kaynatınız. Çorbaları daima orta ya da hafif ateş üzerinde pişiriniz. Daha lezzetli olur. Pirinçler uzayıp yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Bir yandan yarım limonu sıkarak suyunu çıkarınız. Bu suyu bir yumurtanın sarısıyla karıştırıp, çatalla çırpınız. Çorbayı ateşten indirmeden önce yaptığınız bu limonlu terbiyeyi içine katıp, bir iki taşım daha kaynatınız. Servis yaparken tek tek soyulmuş maydanoz yapraklarını üstüne serperek sıcak sıcak ikram ediniz. Kalan limonun suyunu isteyenler çorbalarına katabilirler. Doyurucu ve hafif bir çorbadır. Arzu edilirse domates suyu katarak domateslisi de yapılır.
|
Pirinç Çorbası |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3480
Gönderme Tarihi: 06.May.2006
4,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ½ lt. (10 bardak) et suyu
125 gr (3/4 bardak) pirinç
7-8 sap maydanoz
Pirinci ayiklayip yikayin. Et suyuyla atese koyun. Pirinçler pisinceye kadar yavas yavas kaynamasini saglayin. Tuz katip atesten indirmeden önce üzerine kiyilmis maydanoz serpin.
ML® Sarımsaklı Pirinç Çorbası için tıklayın
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
halıcı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc23297
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
4,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 su bardağı tavuk suyu
1 limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
1 su bardağı pirinç
1 yumurta
tuz
kırmızı biber
Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Bir tabağa koyup, üstünü örtecek kadar ılık su ilave edip yarım saat bekletin. Bir tencereye tavuk suyunu koyarak kaynatın. Suyu süzülmüş pirinci ve tuzu katıp pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çukur bir kabın içinde yumurtayı çırpıp buna limon suyunu ve tuzu ilave edin. Karıştırmak suretiyle çorbaya karıştırın. Naneli kırmızı bierli kızgın yağı üstünde gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
ziyafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18741
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
4,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 litre et suyu,
6 çorba kasığı pirinç,
2 büyük kırmızı domates,
tuz,
biraz maydanoz,
1 kaşık yağ.
Yapılışı:
1- Et suyunu, yağı, orta büyüklükte bir tencereye koyunuz.
2- Domatesleri rendeden geçirip suya ilâve ediniz.
3- Kaynayınca ayıklanmış, yıkanmış pirinci ilave ediniz.
4- Pirinçler yumuşayıp uzayıncaya kadar pişiriniz.
5- Ateşten alıp kıyılmış maydanoz ilave ediniz.
6- İstediğiniz garnitürle sofraya alınız.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
olay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc52282
Gönderme Tarihi: 30.May.2010
4,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et ya da tavuk suyunu bir miktar ince kıyılmış maydanoz kökü ile kaynatınız. Maydanoz kökleri piştiği zaman yeteri miktarda pirinci âdi suda haşlayarak süzünüz, soğuk sudan geçiriniz. Bunun üzerine yeteri kadar tuz ve biber ekerek önceden hazırlanan et suyuna katınız. Helme dökünceye kadar pişiriniz. Kâseye aldıktan sonra üstüne bir miktar ince doğranmış maydanoz ekiniz. Bu çorba sade suya yağlı kavurma ya da kıyma ile de hazırlanabilir.
Not: Süt çorbasından başka her çeşit çorbalara yeteri kadar limon sıkmak ve çorbayı koyu veya sulu yapmak, üstüne baharat etmek, fazla ya da az hazırlamak ve terbiyesiz çorbalara limon sıkılmayarak; gravyer, kaşar ya da kaşkaval peynirlerini ince rendeden geçirip çorbanın üstüne ekmek ve ayrıca yağda kavrulmuş küçük küçük ekmek parçalarını da çorbaya karıştırmak özel bir istektir.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
atılgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc33129
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
4,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
6 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı pirinç
1 limon suyu, tuz
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Pirinci bir defa yıkayın. Bir tabağa koyun ve üzerini örtecek kadar ılık su ilave edip, 2 saat bekletin. Tavuk suyunu kaynatın. Pirincin suyunu süzün. 2 defa daha yıkadıktan sonra, kaynar et suyuna atın. Pirinç yumuşayıncaya kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Çukur bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Buna limon suyunu ve tuzu da ilave edin. Karıştırmak suretiyle çorbaya karıştırın. Kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22586
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
4,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı pirinç
7 su bardağı et suyu
Yarım demet maydanoz
2 kaşık tereyağı veya margarin
1 kaşık un
Tuz
Yapılışı:
Et suyunda, yıkadığınız pirinci pişirin. Maydanozun yansını incecik kıyarak ilâve edin. Başka bir kapta tereyağmda unu kavurun. Kavrulan unu yavaş yavaş çorbaya ilâve edin. Tuzunu ilâve edin. Bir taşım daha kaynatın. Kalan maydanozu servis yaparken kâselerin üzerine serpin.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33044
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
4,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 litre et suyu
6 çorba kaşığı pirinç
2 büyük domates
tuz
maydanoz
1 kaşık margarin
Hazırlanışı:
Et suyunu, yağı, bir tencereye koyun. Domatesleri rendeleyip suya ilave edin. Kaynayınca ayıklanmış, yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıp uzayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, kıyılmış maydanoz ilave edin ve servis yapın.
|
Pirinç Çorbası |
|
yboruza
Yeni Üye
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 2 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43461
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2009
4,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 domates
1 litre su (5 su bardağı)
yarım bardak pirinç
tuz ve karabıber
Yapılışı:
Domatesi rendeleyin ve 1 litre su ile beraber tencerede kaynatınız, pirinçleri ve tuzu atınız.
Tabaklara servis yaparken karabiber serpiniz, soğuk algınlığına iyi gelir.[/i]
|
Pirinç Çorbası |
|
gündem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66173
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
4,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
Kırmızıbiber, tuz
Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci koyup, pişirin. Pirinçler pişince suyundan azar azar alıp yoğurdu bu suyla çırparak ısıtın. Çırpılan sıcak yoğurdu karıştırarak, pirinçlerin üzerine ilave edin. Çorbayı üç dakika daha pişirip, kuru naneyi, kırmızıbiberi ve tuzu katın.
|
Pirinç Çorbası |
|
torun
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda |
Kısa URL: https://ml.md/lc27088
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2008
4,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı et suyu yada su
2 adet büyükçe domates yoksa yarım kaşık domates salçası
2 yemek kaşığı yağ
Yeterince tuz
Yapılışı:
Tencereye 6 bardak et yada normal suyu konur ve kaynatılır. İçine 1 çay bardağı pirinç ilave edilir ve pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu katılır. Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ ile kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler öldürülür. Domatesler pirinçlerin üstüne dökülür, karıştırılır ve ocaktan alınır.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67566
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
3,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı süt
3 su bardağı tavuk ya da et suyu
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı safran
Tuz
3 çorba kaşığı gül suyu
Safranı gül suyu içine koyup 2-3 saat bekletin (kokusu ve rengini tam olarak verebilmesi için).
Et suyu ve tuzu tencereye koyup kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayınca sütü ekleyin. Çorba koyulaşınca balı, baharatların hepsini ilave edin ve karıştırıp ocağı kapatın. Ayrı bir kâsede limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Sıcak çorbadan azar azar alarak terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ilave ederek hızlıca karıştırın.
Servis yaparken üzerine tarçın serpebilirsiniz.
|
PİRİNÇ ÇORBASI |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56431
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
3,773 defa indirildi / yazdırıldı
|
Önce, pirinci ayıklayıp, bir iki sudan geçirmeli, et suyu ile mi yoksa kıyma ile mi yapılacaksa onları hazırlamalıdır.
Pirinç çorbası, et suyundan başka, tavuk, hindi ve kaz sulariyle de hazırlanır. Hangisinden mevcutsa bir tencereye koymalı ve kaynatmalıdır.
Lüzum olduğu kadar ayıklanmış pirinci, kaynayan et suyuna katmalıdır. Arzuya göre tuzunu atmalı, karabibere rağbet varsa, ondan da ilâve etmelidir. Pirinçler helme dökünceye kadar, yani tamamiyle pişinceye kadar orta ateşte bırakmalıdır.
Mevsime göre, taze domates koymak da lezzeti arttırır.
Bu suretle, hazırlanan çorbayı tabaklara bölmeli üzerlerine maydanoz serpmeli. (Bazıları maydanozu kökü ile beraber) çorba kaynarken tencereye atarlar ve köklerin kokusundan hoşlanırlar.
Aynı zamanda, maydanoz kökleri, doktorlukta, iştiha verici ve etkileyici mâhiyette kabul edilmiş ve (Infusion == Menkuî) leri hazırlamakta bulunmuştur.
Çorbaya, isteğe göre, limon sıkıp sıcak sıcak içmelidir. Hastalık hissedenlere tavsiye edilir.
|
Pirinç Çorbası |
|
Şükran Arık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc71554
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
3,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane ve tuz
Pirinci küçük bir tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su koyun. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra, 4 su bardağı su ve sütü karıştırdığınız tencereyi orta ateşte ısıtın. Pirinci ekleyin ve kaynayana kadar ateşte tutun. Tuzunu ilave edin ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alın. Sos tavasında tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. İstenirse süt koymadan sadece yoğurtla da yapabilirsiniz. Yoğurtla yapmak isterseniz pirinçler pişince çırpılmış yoğurdu biraz ılıştırıp çorbaya katın ve tereyağı koymadan hasta çorbası gibi yapın. Çok lezzetli oluyor bence, sadece nane serpip servis yapılır.
|
Pirinç Çorbası |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68287
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
3,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 domates
1 tatlı kaşıgı biber salçası
1.5 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay fincan pirinç
Yarım çay fincanı sıvıyağ
1 soğan
Yarım çay kaşıgı tuz, nane pulbiber
Çorba tencerenizin içine sıvı yağınızı ekleyin, üzerine rendelenmiş domatesler, ve salçanızı ekleyin bu şekilde biraz karıştırın. Üzerine tavuk suyunuzu ekleyin ve soğanınızı hiç dilimlemeden bütün olarak tencerenin içine bırakın bu şekilde 15-20 dk kadar kaynasın. Kaynayınca üzerine pirinçleri ilave ederek baharatlarınızı da ekleyin, pirinçlerinizi içinde kayanayana kadar pişirin.
|
Pirinç Çorbası |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68500
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
3,480 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pirinç
2 dal maydanoz
4 su bardağı su
İsteğe göre haşlanmış et
Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Biberleri ince ince doğrayın . Tencereye yağı koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu yıkayıp çok ince kıyarak tencere ye ekleyin. İsterseniz üzerine nane de serpebilirsiniz. Çorbanın besleyici değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.
|
Pirinç Çorbası |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68442
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
3,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı pirinç
Bir tutam tuz
5-6 dal nane
Rendelenmiş soğan ve sıvı yağı bir tencereye alıp orta ateşte kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edip, kavurmayı sürdürün. Kaynamış suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Daha sonra pirinci katıp yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve ince kıyılmış naneyi tencereye ekleyip karıştırın.
|
Pirinç Çorbası |
|
hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc72337
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012
3,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Tuz
Üzeri için:
1'er tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tencereye tereyağını, yıkanmış pirinci, suyu ve tuzu alıp ağır ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yoğurda dövülmüş sarımsakları katıp çırpın. Yoğurtlu karışımı çorbanın suyuyla ılıştırıp karıştırarak yavaş yavaş çorbaya katın. Üzeri için tereyağına kırmızı biberi ve naneyi ilave edip hafifçe yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.
|
Pirinç Çorbası |
|
canseza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73846
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre et suyu veya tavuk suyu
1/2 su bardağı pirinç
10 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pirinç yıkanır ve haşlanır. Sudan geçirilir. Et veya tavuk suyu kaynatılır. Pirinc, tuz, karabiber ilave edilir ve iyice pişirilir. Kaseye alınca ince kıyılmış maydonoz serpilir.
|
|