|
Pirinç Mücveri |
|
nazire abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147346
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2019
817 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 su bardağı kepekli pirinç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
2 yumurta
100 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Pirinçleri bol suda haşlayıp suyunu süzün. Geniş bir kaba ince doğranmış soğan, kıyılmış nane, maydanoz, dereotu, un, kabartma tozu, tuz, karabiber, yumurtalar ve çatalla ezilmiş peyniri alın. Pirinçleri de ekleyip hepsini iyice karıştırın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırlanan karışımı kaşık kaşık yağın içine bırakın ve her iki tarafını da kızartın. Servis yapın.
|
Pirinç Mücveri |
|
abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc106904
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2015
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Süt ve bir çorba kaşığı şekeri kaynatın. Pirinci ilave edip 15 dakika pişirin, 30 dakika demlenmeye bırakın. Yumurtayı, yumurta sarısını ve kalan şekeri çırpın. İçine unu ve pirinci de katıp karıştırın. Eritilmiş tereyağında mücver gibi pişirin. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.
|
Pirinç Mücveri |
|
dilli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc98554
Gönderme Tarihi: 27.May.2014
1,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı pirinç
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 kase sarmısaklı yoğurt
4 kaşık tereyağı
1 Pirinci haşlayın ve süzün.
2 İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, yumurtaları, unu, tuz ve karabiberi pirinçle karıştırın.
3 Bir tencerede yağı ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak kızgın yağda kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarın.
4 Sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
|
Pirinç Mücveri |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64163
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı süt
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarımtatlı kaşığı toz tarçın
Süt, kabuk tarçın ve esmer şekerden 1 çorba kaşığı koyup kaynatın. Pirinci üzerine ilave edin ve 15 dakika pişirin. Sonra 30 dakika demlenmeye bırakın. Yumurta ve yumurta sarısını kalan esmer şekeri, toz tarçını ve portakal kabuğu rendesini iyice çırpın. İçine unu ve demlenen pirinci de katıp karıştırın. Tereyağını tavada eritin ve 1 kepçe pirinçli karışımdan döküpmücver gibi iki yüzünü de pişirin.Üzerine çilekli veyamevsimmeyvelerini robottan geçirip yanında dondurmayla servis yapabilirsiniz.
|
PİRİNÇ MÜCVERİ |
|
Feza
Aşçı
Kayıt: 18.04.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc35550
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2009
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı pirinci haşlayıp, süzün. Yarımşar demet ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un, tuz ve karabiberi karıştırın. Daha sonra kaşıkla alıp, kızgın yağa atarak kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
|
Pirinç Mücveri |
|
yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16962
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rende kaşar
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
yarım tatlı kaşığı pul biber
Kıvam alana kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Un ve kızartma yağı dışındaki bütün malzemeler, çukur bir kabın içinde karıştırılır. Sonra lokma harcı kıvamını alana kadar un eklenir. Karışımdan kaşık kaşık kızgın yağ dökülür iki yüzü kızarınca kağıt havluya çıkarılır.
|
|