|
Pirinç Pilavı (Kıbrısçık Bolu) |
|
teşrifat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc139850
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2019
822 defa indirildi / yazdırıldı
|
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
125 gr. tereyağı
500 gr. Kıbrıscık Pirinci
1500 ml. Su
Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra tuzlu ılık su ile ıslatılır.
Bekletilen bu pirinç, suyun soğuması ile süzülür.
Tereyağ tencereye konur ve erimesiyle birlikte pirinç eklenir.
Pirincin kırılmaması için dikkatli bir şekilde kavrulur ve su eklenerek demlemeye bırakılır.
|
|