Kısa URL: https://ml.md/lc134667
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2018
558 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı baldo pirinç
2 domates
2 salatalık
8-10 taze soğan
Maydonoz
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Pirinçleri pilav yaparmış gibi pişirin.
Başka bir kaba domatesleri salatalıkları soğanları ve maydonozları ince ince doğrayın.
Pilavın altını kapatın soğumaya bırakın.
Sebze karışımının içine soğuk pirinçleri koyun üzerine pulbiber tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Servis tabağına alın üzerini limon ve maydonoz ile süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc163764
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
289 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı yasemin kokulu pirinç
1 tatlı kaşığı ile limon suyu
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
10 adet tazecik soğan
1 su bardağı ile konserve mısır
Sosu için:
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı ile zeytinyağı
Yarım çay kaşığı ile tuz
Pirinçleri bol suda yıkayıp 1 tatlı kaşığı ile limon suyu kattığınız suda haşlayın.
Haşlanan pirinçleri süzüldükten sonra geniş bir kaba alın.
Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
Taze soğanları küçük halkalar halinde doğrayın.
Konserve mısırları da ekleyip, tüm salata malzemesini harmanlayın.
Sosu için; zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
Son olarak sosunu da eklediğiniz salatayı bekletmeden servis edin.