3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 top dondurma
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süt, pirinç unu, vanilya, şeker ve kakaoyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ekleyin. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp soğutun. Soğuduktan sonra üzerine damla çikolata ve dondurma ekleyerek servis yapın.
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı pirinç unu
1 çubuk vanilya
Üzeri için:
1 çay kaşığı tarçın
Pirinç unu ve şekeri bir tencereye aktarın. 1 çay bardağı kadar sütü, pirinç unu ve şekerle karıştırın. Kalan sütü de yine karıştırarak ilave edin. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve taneleri bıçağın tersi ile süte ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve karıştırmayı sürdürün. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 2-3 dakika daha karıştırın. Kaselere pay ederek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Üzerine toz tarçın serperek servis edin.