Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Besinlerin Değerleri > Pirinç (3 adet - 196,504 defa bakıldı)

Pirinç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PİRİNÇ

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67567
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
2,069 defa indirildi / yazdırıldı




Pirinç, buğdaydan sonra en çok ekimi yapılan tahıldır ve 5000 yıldır sofralarımızda farklı şekillerde yer almıştır. Zenginliğin, bereketin sembolü olan pirinç, uzun yıllar sadece zenginlerin sofralarını süslemiştir. Türk mutfağında kullanım şekli ve türü açısından çok fazla çeşidi vardır. Mineral açısından zengindir ve Asya'da ekmek yerine tüketilir.


Pirinç

Pınar Kutlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc29338
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,520 defa indirildi / yazdırıldı




Dünyada insanların hemen hemen yarısı pirinçle besleniyor. Asya'da dünyaya gelen bu tahıl ürünü, buradan bütün dünyaya yayıldı. O kadar ki, bugün İtalya ve Fransa'da yetiştirilen pirinçler bile, Asya kökenli olanlar kadar revaçta. Buğdayda olduğu gibi, pirincin de, bütün besleyici ve yararlı unsurları, kabuğunda. Bu nedenle beyazlatılan, cilalanan, yani işlem gören pirinç, besleyici özelliklerini yitiriyor. Bembeyaz bir pirinçten yapılan bir tabak, midenizi şişirip, kabız olmanıza yol açabilir. Bunu bilin ve kırıklı, kahverengiye yakın renkteki pirinç türlerini yeğleyin.


Pirinç

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc328
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2005
2,684 defa indirildi / yazdırıldı




%13 su, %7,5 protein, %2 yağ, %77 karbonhidrat, kalsiyum, fosfor, demir, B1, B2 vitaminlerini içerir.

B gurubu özellikle B1 ve B2 vitaminlerince zengin olan pirinçte ayrıca demir, poatsyum fosfor ve kalsiyum başta olmak üzeri diğer minarellerde bunur. Pirinç hüçrelerele ihtiyacı olan enerjiyi sağlayıp cildin yıpranmasını önler, içerdiği bol poatsyum ve az azot ile kan basıncı değerlerinin düzenli akışını sağlar. Zararlı güneş ışınlarının etkisi veya yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan cilt lekelerini yok ederek, cildin ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Vucudun kuvvetlenmesini sağlar. Hipertansiyon hastaları için ilaçtır. Üre asitinin dışarıya atılmasını sağlar. İyi bir enerji kaynağı olan pirinç, kirpik, saç ve kaşları uzatır. Kabuğu fazla soyulmadığı taktirde oldukça fazla B vitaminine sahip bir besindir.

Sağlık açışından en önde gelen besindir. Harika bir besleyici ve hazmı kolay olduğundan hastaların başlıca yemeğidir. Sindirim sistemini zorlamadan gereken kaloriyi tek başına sağlar. Bildiğiniz her tür yemek ve tatlısından yararlanırız.

B1, B2, vitaminleri ile kalsiyum, fosfor demir ve bakır ihtiva eder.
Pirinç vücudu geliştirir. İnsan ömrünü uzatır.
Piyasada satılan kabuğu çıkarılarak parlatılmış pirinçlerin vitamin değeri yoktur. Kara Pirinç kullanınız.

Bu yiyecekler bitkisel protein, B vitamini, madensel tuz ve bilhassa karbonhidrattan zengindir. B vitamini kabuğa yakındır.
Pişirirken besin kaybını önlemek için :
a) Fazla yıkamamalı,
b) Kaynar su veya tuzlu suda ıslatmamalı,
c) Yağda kavurmamalıdır.






Pirinç Tarifleri Besinlerin Değerleri



(3 adet Pirinç 196,504 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort