|
Hazır Yufkadan Pirinçli Börek |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155555
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 su bardağı pirinç
1 soğan
5 yemek kaşığı kıyma
Sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz
Karabiber
Pul biber
Puz
Kızartmak için:
2 yumurta
Galeta unu
Pirinçli börek hazırlamak için öncelikle yufkaları 8 parçaya bölüyoruz ve üçgen halde kesiyoruz. Tencerede 1 yemek kaşığı yağ ile pirinçle pilav yapar gibi iç hazırlıyoruz.
Demlenmesi için bırakıyoruz. Farklı bir tencerede soğanı ufak ufak doğruyoruz ve kıymayla kavuruyoruz.
Baharatları ilave ediyoruz, hazırladığımız pirince ilave ediyoruz. İç harcını yufkalara koyuyoruz ve sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
Tavada yağı kızdırıyoruz, börekleri ilk olarak yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
|
Pirinçli Börek |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78291
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yufka
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Yarım çorba kaşığı sıvı yağı
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
6 yaprak ıspanak
Tavada taze soğanı ve küp doğranmış havuçları 5 dakika kadar kavurun. Üzerine pişmiş pirinci ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Bu iç malzemeyi ocaktan alıp içine yıkanmış iri doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip karıştırın. Yufkaları az yağ ile nemlendirip 4 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. İç malzemeden bir köşesine kaşıkla yerleştirip yufkaları buruşturup bu şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir şey sürmeden fırında 25 dakika pişirin. Sahurda da çok doyurucu ve soğuk olarak da yenen bir börektir. İsterseniz soğan koymadan da hazırlanabilir.
|
Pirinçli Börek (Hazır Yufkadan) |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17471
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007
7,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet yufka
1 su bardağı pirinç
1/2 paketten biraz fazla tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kaymaksız yoğurt
2 yumurta
1 tavuk göğsü
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayıp, kemiklerinden ayıralım. Tavuk etini doğrayıp bekletelim. Pirinci yarı yarıya haşlayalım. Tuzunu ve biberlerini ayarlayarak harmanlayalım. Fırın tepsisini yağlayalım. Bir yufkayı tepsiye yayıp kenarlarını dışarı taşıralım. Tereyağını eritip, kaymaksız yoğurt ve 1 yumurtayı ilave ederek, çırparak karıştıralım. Yufkaların arasına karışımı eşit miktarda paylaştıralım. Üç yufkayı buruşturarak üst üste serelim. Üçüncü yufkanın üzerinde bu harçtan gezdirip, tavuklu karışımı yayalım. Kalan 3 yufkayıda aynı şekilde tepsiye alalım. Yufkaları kare dilimler halinde keselim. Kalan harcı üzerine gezdirelim. 1 yumurtayı kırıp, çırpalım. Yufkaların üzerine gezdirip fırça ile sürelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
ML® Pirinçli Börek için tıklayın
ML® Pirinçli Börek (görsel)
|
|