|
Pirinçli Kabak Çorbası |
|
cızbız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93139
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013
1,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy kabak
1 çay bardağı haşlanmış
4-5 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Kuru soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Margarin ve sıvıyağı bir çorba tenceresine koyup soğanı ekleyin. Üzerine bir fiske tuz serpip şeffaflaşana kadar kavurun. Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Bir kasenin içine ince ince rendeleyin. Kabakları soğana ilave edip birkaç dk kavurun ve üzerine sıcak su ilave edin. 5 dk kadar pişirip haşlanmış pirinci ekleyin. Dereotunu yıkayıp incecik kıyın ve çorbaya ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip kısık ateşte 5 dk daha pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp sıcak servis yapın.
|
Pirinçli Kabak Çorbası |
|
meraklı meloş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc74652
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
2,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
Bir miktar kırmızı toz biber
Bir miktar nane
Tencerede sıvı yağ ince doğranmış soğanı kavurun. Kabakların kabuklarını kazıyıp rondodan geçirin, soğana ekleyip birkaç dakika kavurun. Pirinci yıkayıp ekleyin kaynamış su da ilave edip, kaynamya bırakılır, pişmeye yakın kırmızı toz biber, karabiber, nane, dereotu, kıyılmış maydonoz vs.ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Pirinçli Kabak Çorbası |
|
payidar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc20441
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2008
2,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
8 su bardağı su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 dal dereotu
Soğan ince kıyılır. Kabaklar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Pirinç ılık, tuzlu suya ıslatılır. Tencereye yağ konur. Eriyince soğan atılır, şeffaflaşana dek kavrulur. Üzerine kabak eklenir. Yumuşayınca suyu süzülmüş pirinç katılır, birkaç kez çevrilir. Üzerine sıcak su ilave edilir. Pirinçler şişince tuz ve bulyon eklenir. İnce kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır. Ateşten alınır, sıcak olarak servise sunulur.
|
|