Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pirinçli Kayısı Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pirinçli Kayısı Tatlısı

varyete
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2014
Mesajlar: 20
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc96792
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014
2,409 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuru kayısı
Yeteri kadar su
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1/2 su bardağı dövülmüş fındık içi
1 su bardağı toz şeker
10 adet karanfil

Kayısıları ve pirinci ayrı ayrı kaynatın. Pirinci, rendelediğiniz havucu, fındığı ve bir çorba kaşığı şekeri yoğurun. Harçtan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Kayısıların içine hazırladığınız pirinçli topları koyup fırın kabına dizin. Bir su bardağı su, karanfil ve kalan şekeri kaynatıp üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.


Pirinçli Kayısı Tatlısı

Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc18142
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007
6,316 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik malzeme:
Yarım kg kuru kayısı ( Malatya )
1'er kahve fincanı pirinç, dövülmüş ceviz, kuru üzüm
2 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Pirinç ayıklanır, yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
Kayısılar çok iyi yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Şişena kadar haşlanır.
Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır.
Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur. Fırın kabına dizilir.
Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir.






Pirinçli Kayısı Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(2 adet Pirinçli Kayısı Tatlısı 119,224 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort