Kısa URL: https://ml.md/lc159028
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021
228 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pirinç
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
3 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Pirinci bir tencereye alıp üzerine su ve sıvı yağ ilave edip haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağı bir tavaya koyup, eritin ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp üzerine haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Yufkaları 8'er adet üçgen parça halinde kesin. Geniş taraflarına pirinçli harçtan koyun. Yan kısımlarını harcın üstüne doğru kapatıp sarın. Uç kısımlarının açılmasını önlemek için suya batırıp yapıştırın. Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc141262
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
Bir tepeleme tatlı kaşığı tuz
İçi için:
200 gram kıyma
Yarım su bardağı pirinç
Bir tutam aspir
Karabiber
Kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin
Kızartmak için sıvı yağ
Unun bir kısmını hamuru yoğuracağınız kaseye alın ortasını açın. Orta kısmına yağ, yoğurt, yumurta, tuz ve suyu ekleyip kenarlardan un alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın. Hamurun üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın.
Pirinci sıcak su ve tuz ile ıslatın. Kıymayı kavurun. Küçük bir tencereye yarım su bardağı su ekleyin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve tuzu ekleyin. Eğer aspir ekleyecekseniz bu esnada ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilava yağı ekleyip karıştırın. Pirince kıymayı ekleyin ve karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve çay fincanı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. Yarısına soğuyan iç malzemeden ekleyin ve kapatın. Bir tabak yardımı ile kesin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt üzerine dizin. Yarısı kadarı hazır olunca kızartmaya başlayın. Bir taraftan kızartıp bir taraftan kalan hamurları hazırlayın. Orta sıcaklıkta bir ateşte kızartın. Sıcak olarak servis edin.