Kısa URL: https://ml.md/lc102100
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2014
1,462 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane
Tencereye iki su bardağı suyu koyup kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve iki dakika daha kaynatın. Haşlanmış nohutları da çorbanın içine ekleyip birlikte beş dakika kaynatın. Çorba pişince içine nane, kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak ilave ederek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc2945
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı soya yağı
Kırmızı biber
Nane
Yeterince tuz
Bir tencereye pirinç, un, yoğurt ve yumurtayı alıp iyice çırpın. Et suyunu ilave edin. Koyulaşana kadar pişirin. Nohutları ekleyin. Yeterince tuz ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın, soya yağını bir tavada kızdırın. Kırmızı biber ve naneyi ekleyip karıştırın. Bu karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.