Tavuk etini ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp soğumaya bırakın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Taze soğanı ince kıyın. Tavuk etini ufak parçalara ayırın. Pirinç, tavuk eti, mantar ve taze soğanı servis tabağına alıp karıştırın. Limon suyunu ekleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc96720
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2014
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
4 adet taze soğan
2 adet salatalık
3 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 adet sivribiber
Yarım çay bardağı soya sosu
Yarım kahve fincanı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Pirinci bir süre sıcak suda bekletin. 1,5 su bardağı suyla haşlayın ve soğutun. Tavuk göğsünü haşlayın. Tavla zarı iriliğinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Taze soğanları ve sivri biberleri de küçük parçalar halinde kesin. Malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Üzerine soya sosunu ekleyin. Küçük bir kapta karıştırdığınız limon suyu ve zeytinyağını malzemelerin üzerine dökün. Tuzunu ayarlayın. Üzerine pulbiber serptikten sonra servis yapın.