Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Pirinçunu Tatlısı (2 adet - 123,915 defa bakıldı)

Pirinçunu Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şerbetli Pirinçunu Kurabiyesi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57192
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
2,124 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

160 gr. tereyağı
4 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
650 gr. pirinçunu
65 gr. tozşeker
10 adet yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon

Tencereye 160 gr. erimiş tereyağ, 1 kilo su ve bir tatlı kaşığı tuz koyarak iyice kaynatınız. Su beyazlaşınca tencereyi hafif ateşe alınız. Azar azar 650 gr. pirinçununu ilave ediniz. Tahta kaşıkla çevire çevire pişiriniz. (Bu işlemi dibi yuvarlak bir tencere içinde yapınız. Dibi yuvarlak tencerede karıştırarak pişirme daha kolay olur.) Karışım iyice bütünleşince ateşten indiriniz. Soğumaya bırakınız. Soğuyunca içine 65 gr. toz şeker katınız. Bu karışımın içine 10 adet yumurta kırınız. Karıştırarak yumurtayı yediriniz. Hamuru sertçe bir hale getirene kadar karıştırmaya devam ediniz. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yassı kurabiyeler yapınız. Üzeri yağlanmış bir fırın tepsisine yaptığınız bu kurabiyeleri aralaklı olarak diziniz. Hafif ateşli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Üstleri kızarınca fırından çıkarıp daha sıcakken, üzerine bolca soğuk şerbet dökünüz. Soğuyunca ikram ediniz.


Pirinçunu Tatlısı

Tulu Koşar
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc17866
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,142 defa indirildi / yazdırıldı




8-10 kişilik Malzemesi
Yarım paket (125 gr) margarin
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı (650 gr) pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
6 yumurta
Şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık

Yarım paket margarini tencerede eritin. 4 bardak su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Ateşi kısın ve pirinç ununu azar azar dökerek ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
Koyu bir hamur kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakın. Tozşekeri ekleyip karıştırın. Yumurtaları ilave edip iyice yedirinceye kadar çırpın. Elinizi yağlayıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp yassılaştırarak kurabiye şekli verin.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Şurubu hazırlamak için; 3 bardak su ve tozşekeri kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Tatlıyı fırından çıkarınca üzerine soğuk şurubu dökün. Ilınınca fındığı serpip servis yapın.






Pirinçunu Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Pirinçunu Tatlısı 123,915 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort