1. Pirzolalık eti, parçalattırmadan bütün olarak uçlarından birleştirip taç şeklinde hazırlattırın. Üzerine sulandırılmış domatessalçası, tuz ve karabiber sürün. Çelik tencerede kendi buğusuyla pişirin. Bir bardak sıcak su ekleyip biraz daha pişirin.
2. Pirzolayı fırın tepsisine çıkartın. Kalan su ve yağla arada ıslatarak fırında kızartın. Pirzolayı servis tabağına alın. Ortasına haşlanmış ve sote yapılmış bezelye ve havuçkoyun. Çevresine de pilav yerleştirip, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc58589
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo koyun pirzola
1 yemek kaşığı margarin
Biraz tuz ve biber
1 yemek kaşığı domates salçası veya rendelenmiş 2 büyük domates
Kasap tarafından hazırlanan pirzolaları birbirinden ayırmayıp bütün olarak alın. İki ucunu birbirine bağlayın. Pirzolaya taç şekli verin. Derin bir tencereye yağı, sulandırılmış salçayı veya rendelenmiş domatesleri koyun. Her ikisini de suyunu çekip sadece yağı ile kalıncaya kadar kaynatın. Sonra pirzolayı koyun. 1 bardak su ilave edin. Et suyunu kısmen çekinceye kadar pişirin. Sonra az suyu ile birlikte tepsiye alın. Ara sıra kendi suyu ile ıslatılarak orta hararetli fırında kızartın. Pişen pirzolanın seklini hiç bozmadan servis tabağına alın ve arzu ettiğiniz susuz pişirilmiş mevsim sebzeleri ile birlikte servis yapın.