Kısa URL: https://ml.md/lc78550
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Çay Kaşığı şeker
3 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
8 Adet kuzu pirzola
1 Tutam kekik
2 Çay Kaşığı tuz
2 Adet sivribiber
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Adet yufka
Tavada bir yemek kaşığı margarini eritip pirzolaları kızartın. Domateslerin kabuklarını temizleyip, küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın. Pirzolaları kızarttığınız tavada bir kaşık margarini eriterek biber ve domatesleri kavurun. Tuz, karabiber, kekik ve toz şekeri ilave edin. Yufkaları dörde bölün. Her parçanın geniş ucuna önce domatesli sos yerleştirin, kaşar rendesi serpin ve pirzolaları yerleştirin. Yufkayı pirzolanın üzerine üçgen şeklinde sarın. Ucunu ıslatıp yapıştırın. Tüm pirzolalara aynı işlemi uygulayarak kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc78475
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2012
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Diş sarımsak
8 Parça kuzu pirzola
1 Çay Kaşığı kekik
1 Adet Alüminyum folyo
3 Yemek Kaşığı margarin
1 Fiske karabiber
1 Fiske tuz
1 Adet yumurta sarısı
Kuzu pirzolalarını yapışmaz bir tavada yağ eklemeden pişirin. Kemik kısımlarını alüminyum folyo ile kaplayın. 2 domatesi rendeleyin, dövülmüş sarımsakları, kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Her bir milföy hamurunu üçgen şekli elde edecek şekilde ikiye bölün. Her bir üçgenin ortasına gelecek şekilde bir adet pirzola yerleştirin. Üzerlerine margarini iyice sürün. Uçlarını arkada birleştirin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece önceden ısıttığınız fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına pirzolaları yerleştirin. Daha sonra servis yapın.