Kısa URL: https://ml.md/lc81397
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
16 parça iri pisi balığı filetosu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 adet sivribiber
1 adet limon
6 adet defne yaprağı
1 kahve fincanı rafine yağı
1 kahve fincanı un
6 çorba kaşığı limonsalçası
1) Pisi filetolarına tuzu ve limon suyunu serpip karıştırınız. Sonra teker teker kuyruk kısmından başlayarak dışını içe getirerek sıkıştırmadan sigara sarar gibi sarınız.
2) Biberleri 3'er santimlik parçalara bölünüz. Limonu boyuna ortadan yarıp enine lira kalınlığında dilimleyiniz.
3) Defne yaprağını ortadan kesiniz ve 4 şişe birer adet yanlamasına sarılmış dil önüne 1'er limon, 1'er biber, yarımşar defne yaprağı saplayınız. Tekrar 1'er biber, limon, balık saplayarak sıra ile 1 şişe 4 parça dil filetosu taktıktan sonra şişteki balıklara hafif un serpip bir fırça ile yağlayınız.
4) 4'er dakika alt ve üstünü ızgarada pişirip limonsalçasıyla beraber servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc4896
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 adet pisi balığı filetosu
1 su bardağı sıvı yağ
6 adet taze defne yaprağı
2 adet çarliston biber
1 limonun kabuğu
YAPILIŞI
Pisi balığı filetosunu 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin.
Şeritleri rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız balıklı ruloları küçük çöp şişlere limon kabuğu, defne yaprağı ve biber sıralamasıvla dizin.
Balık şişleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın pisi balığını, haşlanıp tereyağında sote edildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilmiş patatesle birlikte servis yapın.