Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Pita Ekmeği (2 adet - 15,337 defa bakıldı)

Pita Ekmeği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pita Ekmeği

püre
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc155862
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
371 defa indirildi / yazdırıldı




½ paket yaş maya
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı beyaz un
1 çorba kaşığı bal
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kadar mısır unu
2 kase buz
Pişirme kağıdı

Sıcak suyun yarısını bal ile karıştırın. Ayrı bir kapta unları eleyip karıştırın.Karıştırdığınız unun yarım bardağını mayalı karışıma dökün ve karıştırın.
Üzerini streç ile örterek 45 dakika kadar ön maya işlemi yapın.
Kalan unu, suyu, tuzu ve zeytinyağını da dökerek 10 dakika yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru yeniden örtüp 2 katı olana kadar mayalandırın.
Fırını 200 derecede ısıtmaya ayarlayın. Fırının tabanına ısıya dayanıklı kap koyun. İki fırın tepsisine de pişirme kağıdı serin.
Üzerine mısır unu serpin. Mayalanan hamuru çok hafif unladığınız tezgaha alın, tekrar yoğurun.
8 ayrı bezeye bölerek üzerini örtün. Fırın derecenizi 250 dereceye getirin. Birinci tepsiye merdane yada elinizle açacağınız hamurlardan 4 tanesini yerleştirin.
Üzerini örtüp 30 dakika kadar daha tepsi mayası yaptırın. Fırına sürmeden önce fırının tabanındaki kaba 1 kase buz koyun. Hemen tepsinizi fırına verin ve 8 dakikaya ayarlayın.
Pita ekmekleri 2 dakika sonra kabaracak ve nar gibi kızarmaya başlayacak.
İkinci tepsiyi de fırına koymadan önce yine tabanındaki kaptaki suyu döküp 1 kase daha buz koyun.
İkinci tepsiyi de fırına verin.
8-10 dakika içinde pişen pita ekmeklerini fırından alın.



Pita Ekmeği

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc101914
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2014
1,668 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un

Bir kaba ılık sütü, ılık suyu ve mayayı koyup karıştıralım.
Üzerine yoğurdu, yumurtayı, tuzu, toz şekeri ve zeytin yağını ilave edip karıştıralım.
Azar azar un ilave edelim ve ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtelim ve ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
Bezeleri 10-12 cm çapında açalım ve ekmeklerin fazla ununu silkeleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
10-15 dakika daha ekmekleri tepside mayalandıralım.
Pita Ekmeğini önceden ısıtılmış 200° fırında kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.







Pita Ekmeği Tarifleri Akıtma Tarifleri



(2 adet Pita Ekmeği 15,337 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort