Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pakmaya Yemek Tarifleri > Pita Ekmekleri (2 adet - 20,241 defa bakıldı)

Pita Ekmekleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pita Ekmekleri

yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc121491
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2016
830 defa indirildi / yazdırıldı




5 Su Bardağından Fazla Buğday Unu (500-520g)
4 Çay Kaşığı Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
3 Çay Bardağı Su (300ml)
2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
3 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz Şeker

Unu eleyerek bir karıştırma kabına aktarın.
Üzerine diğer tüm malzemeyi ekleyip, karıştırın.
Çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta 14-16 dakika iyice yoğurun.
Zeytinyağı ile yağlanmış üzerini örtüp, mayalanması için oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
Fırınınızı önceden 220°C ayarlayıp tepsiyle beraber ısıtın.
Mayalanan hamuru 10-12 parçaya ayırıp, merdane yardımı ile un serpiştirilmiş tezgahta 5-6mm kalınlığında açın.
Pişirme kağıdı serili tepside üzerini örtüp, mayalanması için 40-45 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Pişirme kağıdı serili sıcak tepsilerde her iki tarafına un serpiştirerek önceden 220°C ısıtılmış fırında 12-14 dakika pişirin.



Pita Ekmeği

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc122139
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2016
1,008 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
¼ paket Pakmaya Yaş Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-2,5 su bardağı un
Közlenmiş biberli haydari için:
5 adet közlenmiş kapya biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr süzme yoğurt
1 çorba kaşığı nar tanesi
2 dal kıyılmış dereotu
1’er çay kaşığı kuru kekik ve nane

Ilık sütü, suyu, yoğurdu, şekeri, sıvı yağı, tuzu ve elinizde ufaladığınız Pakmaya Yaş Maya’yı çatalla karıştırıp hamur yoğurma makinesine aktarın.
Unu azar azar ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini streçleyin ve oda ısısında 1 saat kadar mayalandırın.
Hamuru 2 yemek kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerine alın ve gazını almak için birkaç dakika kadar yoğurun.
Hamurdan 5 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi avucunuzun içinde toparlayın ve bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın.
Dinlendirdiğiniz hamurları tek tek un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, kontrollü olarak en fazla 10 dakika kadar, yani kabarıp kızarıncaya kadar pişirin.
Biberli haydari için közlenmiş biberleri çok ince kıyın, kalan malzemeyi ilave edin. Dip sosunuz hazırdır. İsteğe göre tortilla ekmeklerini bıçak veya pizza kesicisi ile üçgen hamurlar elde edin. Yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 5-8 dakika kadar kızartın. Ev yapımı tortilla cips ile biberli haydariyi birlikte servis yapın.







Pita Ekmekleri Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri



(2 adet Pita Ekmekleri 20,241 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort