Kısa URL: https://ml.md/lc153866
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2020
322 defa indirildi / yazdırıldı
Kek için:
2 yumurta
Yarım bardak şeker
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım bardak süt
2 kaşık kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 bardak un
Islatmak için:
1 bardak süt
Muhallebisi için:
3 bardak süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
200 ml. krema
Üzeri için:
Kakao
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, kakao ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız cam tepsiye boşaltın. 180 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Bir tencerede süt, şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika da kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Soğuyunca kremayı da ekleyip çırpın.
Kek fırında çıkınca sütle ıslatın.
Üzerine muhallebiyi döktükten sonra kakao eleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc133376
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
810 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kakao
1 kabartma tozu
Üzerine dökmelik 1 su bardağı süt
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik un
50 gr margarin
1 paket vanilya
Üzeri için:
2-3 kaşık kakao
Yumurtaları çırpma kabına kırıyoruz ve üzerine şekeri döküp çırpmaya başlıyoruz. Yumurtalar köpük köpük olunca diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yağlanmış kare borcama hamurumuzu döküp önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıp üzerine 1 su bardağı süt döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Öte yandan tencereye süt un ve şekeri alıp çırpıyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz. Ateşten alıp 1 paket vanilya ve 50 gr margarin ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca mikserle iyice çırpıp soğuyan kekimizin üzerine muhallebimizi döküp üzerini düzeltiyoruz. Buzdolabında 1 saat kadar soğuttuktan sonra 2-3 çorba kaşığı kakaoyu kekimizin üzerine süzgeçle eliyoruz ve dilimleyip servis yapıyoruz.