Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg kuru fasulye
2 orta boy kuru soğan
½ bağ maydanoz
1 adet marulun iç taze yaprakları
2 adet yumurta
1 su bardağı saf sızma zeytinyağı
1 küçük kâse siyah zeytin
2 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
5 litre su
Fasulyeler akşamdan ılık suda bekletilir ve ertesi gün aynı suyla kısık ateşte orta dirilikte olacak şekilde yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Daha sonra haşlanan fasulyeler süzülür ve nişastasını salması için 1 gün daha bekletilir.
Servis aşamasında ince kıyılmış maydanoz ve marul, fasulyeler ile birlikte harmanlanır ve bir tabağa alınır.
Üzerine yarım dil veya yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar ilave edilir.
Ardından saf sızma zeytinyağı ve limon suyu eklenerek üzeri siyah zeytin ve haşlanmış, ince dilimlenmiş yumurtalarla servis edilir.
Ardından saf sızma zeytinyağı, limon suyu, siyah zeytin, haşlanmış ve ince dilimlenmiş yumurta eklenerek servis edilir.
|