|
PİYAZ SOĞAN |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80054
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
1,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kuru soğan
Soğanın başındaki sert kısmı hafif kesip kabuklarını soyarak dikine ortadan ikiye yarınız, yarılmış kısmının üzerine yatırıp enine mümkün olduğu kadar ince doğrayınız. Bir madeni lirayı ortadan kestiğinizi kabul ediniz, soğan böylesine ince ve yarım daire şeklinde olmalıdır.
Not: Çorba süslemesi ve garnitürü olarak kullanılabilir.
|
SOĞAN PİYAZI |
|
layla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33963
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2009
3,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım ay şeklinde ince doğranmış 3 büyük soğanı bir miktar tuz serperek 10 dakika bir tarafa bırakmalı, sonra soğanları ovarcasına yıkayıp acı sularını çıkardıktan sonra kıyılmış bir demet maydanoz katmalı, iyice karıştırmalı ve kullanmalıdır.
|
PİYAZLIK SOĞAN |
|
senem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33361
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram soğan (4 büyük baş)
1 çorba kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz
1 Kabuklan soyulmuş soğanları, piyazlık denilen şekilde, yani yarım ay biçiminde ince doğradıktan sonra 5 dakika bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra bunları, avuçla iyice ovalayarak sularını çıkardıktan sonra, bol suda yıkamalı, kıyılmış yarım demet de maydanoz katmalı ve tekrar harmanladıktan sonra yemeklerin yanında kullanmalıdır.
|
|