Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Pizza Hamuru (24 adet - 436,467 defa bakıldı)

Pizza Hamuru


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pizza Hamuru

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc97133
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2014
1,906 defa indirildi / yazdırıldı




7.5 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
14 g yaş maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz

Un ve tuz karıştırılır Bir kap içerisinde ılık su+şeker ve maya eritilir. Yağla birlikte una ekleyerek 6-7 dakika mikserde çevrilir ya da yoğrulur. Su yavaş yavaş ilave edilmelidir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 18.06.2021


Pizza Hamuru

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73209
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
2,297 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

350 gr un
25 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su veya süt
1/2 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz

Tozşekeri ve mayayı ılık su ile ezip, 15 dakika bekletelim. Yeterince tuzu ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip, iyice karıştıralım. Geri kalan unu da yavaş yavaş katıp, yoğurmaya başlayalım. Yoğurduğumuz malzemelerin kaba ve ele yapışması bitince, hamuru yoğurma kabından alıp, içini sıvıyağ ile yağladığımız bir kaba koyalım. Üzerine nemli bir bez örtüp, hamur 2 misli kabarıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan bu hamuru, kaptan alıp kabarıklığı sönünceye kadar 1-2 dakika daha yoğuralım ve hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Elde ettiğimiz bu hamur 25-26 cm. çapında 4 adet pizza tepsisi içindir. Pizza tepsilerini yağlayıp, hamurları tepsilerin kenarlarına yapışacak şekilde yayalım.
Bu hamuru istediğimiz her çeşit pizza da, pizza hamuru olarak kullanabiliriz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.12.2023


PİZZA HAMURU

ŞerifTarganArmaç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 22
Şehir: İstinye İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc16693
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007
2,695 defa indirildi / yazdırıldı




3 Bardak un
2 Çorba kaşığı maya

Unu düz bir yere eledikten sonra ortasını çukurlaştırarak buraya toz haline getirdiğiniz mayayı dökün. Bir kaşık tuzu da ılık suyun içinde eritip bunu da yavaş yavaş hamura yedirerek dökün ve sonra da hamuru yoğurun. Hamura katacağınız ılık su yaklaşık olarak bir bardak olmalıdır. Suyun miktarını hamurun kıvamına göre ayarlamanız gerekir ve hamur ele yapışacak kadar yumuşak olmalıdır. Sonra kıvamına gelen hamuru hamur tahtasına koyarak yoğurmaya devam edin ve hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun. Sonra top haline getirdiğiniz hamurun üzerine una bulanmış bıçakla üzerine derince bir çarpı işareti koyup mayalanması için içi una bulanmış toprak tencereye koyun ve üze-riin ıslak bir bezle kapatarak ılık bir yerde iki saat bırakın. Hamur iki misli kabarınca un serpip yeniden yoğurmaya başlayın ve yoğurmayı eski büyüklüğünü alana kadar sürdürün.

ML® Domatesli Pizza (görsel)



Fotoğraf "ayaktakımı" tarafından gönderildi. 26.02.2020


Pizza Hamuru

necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70
Şehir: Dikmen/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc6184
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2006
2,868 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 bardak un
1,5 çorba kaşığı toz maya

Un, elenerek düz bir yüzeye dökülür» Unun ortası çukurlaştırılarak toz haline getirilmiş toz maya dökülür. Bir kaşık tuz da ılık suda eritilerek, yavaş yavaş hamura yedirilir ve hamur yoğrulur. Hamura katılacak ılık su yaklaşık bir bardak olmalıdır. Suyun miktarı hamurun kıvamına göre ayarlanır. Hamur ellere yapışacak kadar yumuşak olmalıdır. Kıvamına gelen hamur, hamur tahtasına konarak yoğrulmaya devam edilir. Yoğurmaya hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar devam edilir. Sonra hamur top haline getirilir ve una bulanmış bir bıçakla üzerine derince bir çarpı işareti konulur. Mayalanması için içi una bulanmış toprak tencereye konur ve üstü ıslak bir bezle kapatılarak ılık bir yerde iki saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanmanın çabuk olması istenirse; hamur daha sıcak bir yere bırakılır. Hamur kabarıp iki misli olunca, yoğurma yerine un serpip yeniden yoğurmaya başlanır. Bu işlem hamur eski büyüklüğünü alana kadar devam eder. Böylece pizza hamuru hazırlanmış olur.


ML® Pizza için tıklayın

ML® Jet Pizza için tıklayın



Fotoğraf "zahidem" tarafından gönderildi. 17.05.2018






Pizza Hamuru Tarifleri Akıtma Tarifleri



(24 adet Pizza Hamuru 436,467 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort