|
Pizza |
|
sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2962
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay fincanı süt
12 çorba kaşığı un
125 gr erimiş margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kırmızı biber
Kekik
Tuz
Üst malzemesi :
125 gr çerkez peyniri (ya da beyaz peynir)
1 adet sivri biber, doğranmış
1 adet domates, doğranmış
1 adet sosis, doğranmış
Kırmızı biber
Maydanoz
Kekik
Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.
ML® Jet Pizza için tıklayın
|
PİZZA |
|
Safinaz
Aşçı
Kayıt: 17.09.2006
Mesajlar: 15 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc8856
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2006
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR MALZEMELERİ
3 su bardağı un (350 gr.)
1/2 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (8 gr.)
1 3/4 tatlı kaşığı toz şeker (8 gr.)
2 çay kaşığı tuz (5 gr.)
1 su bardağı ılık su (200 gr.)
2/5 paket margarin (100 gr.)
ÜST MALZEMELERİ
1/3 su bardağı domates salçası veya 1 su bardağı kabukları soyulup doğranmış domates
1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)
2/3 kahve fincanı ılık su (40 gr.)
Bol kaşar peyniri istenirse, Sosis, salam, sucuk, mantar, yeşil biber vs.
Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra ikiye bölün, herbirini 33 cm. çapında yuvarlaklar halinde açın ve kenarlarını düzleştirin. Üzerine yukanda belirtilen malzemeler veya istediğiniz malzemeleri istediğiniz büyüklükte doğrayarak hazırlayacağınız kanşımı yayın ve bol miktarda kaşar peyniri serpin. Daha sonra 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
ML® Domatesli Pizza için tıklayın
|
Pizza |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15255
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2007
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sokeun.com/
Hamuru için ;
2.5 su bardağı Söke® un (yaklaşık 500gr.)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
50 gram margarin
yarım çay kaşığı tuz
Sos ;
1 domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığından az zeytinyağı
Kimyon, tuz ve karabiber
Harç ;
150 gram sosis
150 gram mantar
50-100 gram dilimlenmiş siyah zeytin,
1 çorba kasesi mısır
1 adet domates
1 adet dolmalık biber (kırmızı)
1 adet dolmalık biber (yeşil)
250 gram kaşar peyniri
Yarım fincan zeytinyağı
Kırmızı pul biber, kekik, tuz ve karabiber.
Yemek kaşığı salça
1.Kuru maya kullanıyorsanız, öncelikle mayayı ıslatmalısınız. Bu işlem şu şekilde yapılır: Mayayı, şekeri ve yarım fincan ılık suyu bir kaseye koyun ve biraz karıştırarak güneş gören bir yerde 10 dakika kadar bırakın. Maya çözünecek ve köpük köpük olacaktır...Bu mayanın hazır olduğu anlamına gelir. Artık hamuru yoğurmaya başlayabilirsiniz...
2.Derin bir kabın içerisine Söke® un, tuz, maya, margarini ekleyip bir süre karıştırın. Hamurun topaklanmasını önlemek için sütü azar azar ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamını biraz geçtikten sonra 15-20 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakın. İçinde maya olduğu için hamurunuz kabaracaktır,
3.Hamurunuz mayalanırken , pizzanın alt sosunu, yani ekmek kısmının üzerine sürülecek sosu hazırlayabilirsiniz. Bunun için büyükçe bir domatesi rondodan geçirin, 1 çorba kaşığı salça ilave edin, biraz zeytinyağı, birer çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber ekledikten sonra 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. İsteğinize göre sos içerisine kekik te ilave edebilirsiniz...
4.Harcın yani pizzanın üzerine konulacak malzemelerin hazırlanması ise çok daha basit. Tamamen isteğinize göre değiştirebileceğiniz malzemeleri -ki biz mantar, sosis, mısır, zeytin ve dolmalık biberi tercih ettik- dilimleyerek bir kap içerisine koyun. Bu kabın içerisine yarım yemek kaşığı, 1 domates rendesi, baharatlar ve yarım fincan kadar zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın.
5. Bu işlem sırasında fırınınızı 200ºC'ye ayarlayın.
6. Eğer hamurunuz hazırsa (üzerinde tabaka şeklinde çok hafif bir sertleşme olabilir), artık yağlanmış tepsiye yayabilirsiniz. Burada da, yine tamamen sizin isteğinize göre kalın ya da ince hamur yapmanız mümkün. Biz kalın hamuru tercih ettik, ama eğer isterseniz hamuru iki tepsiye bölebilir ya da daha büyük bir tepsiye, daha ince yayarak yapabilirsiniz. Hamuru yaydıktan sonra hazırlamış olduğunuz ve çok sıcak olmayan sosu her tarafına eşit dağılacak şekilde sürün. Bu sosun üzerine kaşarların 1/3'ünü serpin (rendenin kalın tarafıyla rendeleyebilirsiniz, ya da basitçe rondodan geçirebilirsiniz) ve bunun üzerine de malzemelerinizi yayın...
7.Pizza hamurunu önceden 200ºC'de ısıtılmış fırına verip, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Burada önemli olan, pizzanın altının pişmesi, fırınınızın ayarını buna göre yaparsanız daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Son olarak da fırından çıkarmadan birkaç dakika önce, üzerine kaşarların geri kalanını dökebilirsiniz. Hem çok güzel görünecek hem de çok lezzetli olacaktır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.03.2024
|
PİZZA |
|
fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22960
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru;
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 paket margarin (eritilecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Un
Üstü için:
1 kâse su
1 kaşık salça
300 gr. mantar
1/2 kangal sucuk
5-6 adet sosis
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 su bardağı kaşar rendesi
1,5 bardak ılık sütün içine, mayayı ve şekeri koyup eritin. Unun ortasını açıp, içine erimiş yağı, tuzu, yumurtayı ve süt karışımını döküp, yoğurun. 1 saat kadar kabarmasını bekleyip, sonra yağlanmış tepsiye yayın. Üstüne ait malzemeleri küçük küçük doğrayıp, hamuru üzerine döşeyin. En üstüne kaşar rendesini serip, fırına verin.
ML® Napoli Pizzası için tıklayın
|
PİZZA |
|
kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23722
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
150 gr kaşar peyniri
2 çorba kaşığı domates salçası
kekik
1 fincan yağ
3 diş sarımsak
100 gr yeşil zeytin
1 yumurta
50 gr yağ
500 gr un
1 bardak süt
1 fiske şeker
30 gr yaş hamur mayası
1 tutam tuz
Yapılışı:
Bir kaba, tuz, süt erimiş maya, yağ, şeker, biraz un koyup çırpın. Mayalandırın. Tekrar un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediniz. Ilık bir yerde tekrar mayalandırın.
Hamuru yağlı tepsiye yayın. Koyuca domates suyunu bir kaba koyun. İçerisine doğulmuş sarımsağı, tuzu, biberi ve 1 fincan kadar zeytinyağını koyup karıştırın.
Hamurun üstüne bu sosu sürün. Onun üstüne peynir dilimlerini ve yeşil zeytinleri yerleştirip kızgın fırına verin.
|
Pizza |
|
sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24413
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
5 çay fincanı un
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı maya
1 su Dardağı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
250 gr kaşar peyniri
5 adet olgun domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 baş soğan
6 adet ançuez
12 adet siyah zeytin
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Unu hamur tahtasına eleyip ortasını açtıktan sonra, 2 çorba kaşığı yağ, ılık suyla sulandırılmış maya ve tuzla çok iyi karıştırarak yumuşak özlü bir hamur yapın. Üzerini kalın bir bezle örtüp, 40-50 dakika ılık ortamda mayalandırın.
Hamurdan ikişer yumurta büyüklüğünde topaklar yaparak, her birini 2 milimetre inceliğinde daireler halinde açın. Hafifçe yağlanmış tepsiye aızıp oır rırçayia sıvı yağı narıtçe surun. Hazırlanan domatesli sosu üzerine yayın. Parşömen kâğıdı, ya da bir tepsiyle üstünü kapatıp, 20-25 dakika daha mayalandırın. Fırına koymadan önce, herbirinin üzerine kaşar rendesi serpiştirin ve kenarlarına yumurta sarısını köpürterek bir fırça ile sürün. Ortadan daha sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. Tuzu alınmış ançuez ve siyah zeytinle süsleyip sıcaK servis yapın.
DOMATESLİ SOS
Soğanı rendeleyip sarımsağı ezin. 1 çorba kaşığı ısıtılmış yağda bir iki defa çevirip, kabukları soyularak çekirdekleri çıkarılan rendelenmiş domates, defne yaprağı, tuz ve kırmızıbiber ekleyin. Ağır ateşte kaynatın.
|
Pizza |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc38269
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 gr. un
30 gr. maya
1 bardak su
1/2 çay kaşığı toz şeker
50 gr. margarin
İçi İçin:
150 gr. kıyma
1 Sardalye
1/2 Soğan (İnce kıyılmış)
125 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı rendelenmişi taze domates
Hamur tahtasına unu eleyiniz, ortasını açınız, maya, şeker, ve suyu ilâve ediniz.
Maya eriyinceye kadar sadece su ile karıştırınız.
Köpürmeye başlayınca, unu, tuzu ve yağı yavaşça karışırınız.
Yumuşak bir hamur biçimine getiriniz, yoğurunuz (Kulak memesi yumuşaklığı).
Bir saat dinlendiriniz (üzerine bir bez kapatarak).
Hamuru düzgün bir biçimde iki ceviz büyüklüğünde yuvarlaklara bölünüz.
Yağlanmış bir tepsiye aralıklı olarak diziniz.
Hamurlar iki misli kabarınca el ile ortalarını yarım santim inceliğine gelinceye kadar düzgün biçim vererek bastırınız.
İçi için hazırlığınızı yapınız, ince kıyılmış soğan ve maydonoz, bir domates içi beraberce biraz yağda kavurunuz, rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş domates beraberce karışım yapınız, pişiriniz.
Yukarda düzgün bir biçime getirdiğiniz hamur bezelerinin üzerine bu sostan koyunuz.
En üzerine küçük parçaya ayrılmış sardalye yerleştiriniz.
Kenarlarında boş kalan yere yumurta sarısı sürünüz.
Böylece orta ısı da fırında 15. dakika pişiriniz.
|
Pizza |
|
amir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc41626
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 YUMURTA
1/2 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
5 SU BARDAĞI UN
TUZ
ÜZERİ İÇİN:
5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
3 ORTA BOY DOMATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
6-7 SOSİS VEYA 1/4 KANGAL SUCUK
100 GR. KAŞAR RENDESİ
KEKİK
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtayı, sütü eritip ılıttığımız margarini, kabartma tozunu, tuzu ekleyerek özül bir hamur yoğuralım. 25-30 cm çapında bir kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıp büyüklüğünde açarak içine yerleştirelim. Kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Salçayı sıvı yağ ile inceltip hamurun üzerine sürerek, kekik serpelim. Dilimlenmiş domatesleri dizelim, sucuk veya sosisleri dilimleyip üzerlerine serpelim. Üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 190 ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Pizza hamurunun fırın kabındaki kalınlığı 1/2 cm'yi geçmemeli. Onun için pizza hamuruna uygun bir fırın kabı seçin. Zeytinde kullanabilirsiniz.
|
Pizza |
|
katre
Aşçı
Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44311
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1,5 bardak süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket margarin (125 gram)
Sos için:
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı ketçap
1 domates
Kekik
Üzerine:
200 gram kaşar veya dil peyniri rendesi
Dilediğiniz kadar sosis, sucuk ve mantar
2 domates
2 yeşil biber
Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Şekerli sütte ezilmiş bira mayası, dışarıda bekletilip yumuşatılmış margarin, yumurta ve tuzu koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir yerde, hamur iki katı hacme ulaşana dek bekletin. Yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru bastırarak yerleştirin. Kenarlarını biraz yükseltin. Üzerine salça, ketçap, domates rendesi ve kekikten oluşan sosu sürün (gerekirse biraz sulandırın). Peynir rendesini serpiştirin. Dilimlenmiş malzemeleri yerleştirin. Halka halka kesilmiş domates ve doğranmış biberleri de koyduktan sonra orta hararetli fırında pizzanın altı pembeleşene dek pişirin.
|
PİZZA |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51339
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
2,594 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un (350 gr.)
2 kesme şeker kadar yaşmaya
2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
100 gr. margarin
1 su bardağı ılık su
Üst malzeme:
1 doğranmış domates
1,5 yemek kaşığı salça
200 gr. kaşar peyniri
Sosis, salam, mantar vs.
Hamur, bir bardak ılık suda şekerle mayalanır. Mayalı un ve yağ karıştırılarak yoğrulur. Sıcak bir yerde dinlendirmeye bırakılır. Mayalanması çabuk olsun isteniyorsa üzerine bir naylon poşet geçirilir. Kabarınca hamur ikiye bölünür. Bir tanesi merdaneyle yuvarlak olarak açılır. Kenarları düzleştirilir. Üzerine yukarıdaki malzemeler istenilen büyüklükte doğranıp karışım yayılır. Bol kaşar rendesi serpilir. İkinci hamura da aynı işlem yapılır. 180°de 15 dakika pişirilir.
|
Pizza |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52824
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010
1,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eylem Ceylan
2,5-3 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket maya
Sucuk
Sosis
Mantar
Siyah zeytin
Mısır
Yeşil biber
Kaşar rendesi
1 tatlı kaşıgı domates salçası
Kekik
Tuz
2 adet rendelenmiş domates
Hamurun malzemelerini hiç su karıştırmadan yoğurun. Sıcak bir ortam da üzerine bir bez örterek 1-1,5 saat dinlendirin. Hamur dinlenirken üst malzemelerini doğrayın. Hamur kabardıktan sonra yağlanmış büyük fırın tepsisine incecik olacak şekilde yayın. Üstüne çok az su ile ezilmiş domates salçasını, rendelenmiş domatesi, kekik ve tuzu karıştırarak sürün. Üstüne rendelenmiş kaşarın bir kısmını serpin. Ve üstüne malzemeleri (mısır,kalan kaşar rendesi ve yeşilbiber hariç) yerleştirin. Önceden 185˚ C ısıtılmış fırına verin. Pişmesine yakın mısırını ve yeşilbiberini ve kalan kaşarı ekleyin. Kaşarlar eriyince yenmeye hazırdır.
|
Pizza |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68061
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
2,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 su bardağı un
Yarım paket (20 gram) yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
Üzerine:
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
Sucuklu ve salamlı harç:
2 dilim sucuk
2 dilim salam
Yarım domates
1 adet sivri biber
Tuz
Öncelikle tariflerine göre pizza harçlarını hazırlayıp kenara alın. Hamuru hazırlamak için, yaş mayanın üzerine tozşeker ve 1 su bardağı ılık su ilave edin. Kabarması için yaklaşık 10 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp üzerine, erimiş maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin. Su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış tezgahta elinizle yemek tabağı büyüklüğünde açın. Süt ve salçayı karıştırıp hamurların üzerine sürün. Hazırladığınız harçları pizzaların üstlerine yerleştirin. Yağlı kağıt kaplanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine arzunuza göre harç koyun sucuklu sebzeli peynirli harç koyup sucuk ve salamı ince doğrayın.Küçük bir kaba alıp, üzerine ince kıyılmış domates ve sivri biber ilave edin. Tuz ekleyip karıştırın, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
|
Pizza |
|
selmann
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2011
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70520
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2011
2,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlk olarak pizza hamurumuz yapılacak. Bir kase içerisine 1.5 su bardağı ılık su, şeker ve kuru maya konulacak, karıştırılacak. Karışım 10 dakika dinlendirilecek. Hamur yoğurma kabı içerisine 5 su bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. 1 tatlı kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek. Kase içerisindeki maya havuzun içerisine boşaltılacak. Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Hamur yoğurma yöntemlerine uygun olarak pürüzsüz bir hamur yoğrulacak. Yoğurulan hamur kişilik porsiyonlar olarak bezelere bölünüp unlu bir tezgahta açılacak. Yağlanmış fırın tepsisine hamurlarımız koyulup üzerine rendelenmiş domates sosumuz eklenecek. Üzeri sosis, salam, mısır ve kaşar ile donatılacak. 25 dk 170 C fırında pişirilecek
|
PİZZA |
|
Fevziye Erman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc71579
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
2,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
1 adet yumurta
20 gr. maya
50 gr. yağ
1 su bardağı süt
1 fiske tozşeker
Sosu:
Yarım şişe domates suyu
veya ketçap 150 gr. kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı ançuez
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz.
Unun ortasını açınız, mayayı koyup, ılık sütle ezerek üre yapınız.
Unun üzeri çatlayınca yağı, yumurtayı, tuzu ve 1 fiske şekeri koyup, kulak memesinden yumuşak bir hamur yapınız.
Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırınız.
2 yumurta kadar parçalara ayırıp, tekrar mayalandırınız.
Her parçayı 15-20 cm. çapında, yarım cm. kalınlıkta dairelere açınız.
Üzerlerine bolca yağ sürüp, mayalandırınız.
Kabarınca fırına koyup, azıcık pişiriniz.
Fırından çıkan hamurların üzerine sosunu koyup, kaşarpeyniri rendeleyip, orta ısılı fırında 5-10 dakika pişiriniz.
Sıcak sıcak servis yapınız.
SOSUNUN HAZIRLANMASI
Koyuca domates suyunu bir kaba koyunuz.
İçerisine dövülmüş sarımsağı, tuzu, biberi ve 1 fincan kadar zeytinyağı koyup, karıştırınız.
Ançuezi ilâve ediniz. (Ançuez yerine sucuk, salam, sosis vb. de konabilir.)
Not: Çok çeşitli sos hazırlayarak pizza yapabilirsiniz. Bu doyurucu bir pizzadır. Çay masalarında ve misafirlerinize ikram edeceğiniz pizzaları 7-8 cm. çapında küçük küçük hazırlamak daha uygun olur.
|
Pizza |
|
Andıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2011
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc74192
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
2,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
75 gr margarin
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Tuz
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yeteri kadar yeşil zeytin
Yeteri kadar sosis
Un ve margarini birbirlerine çırpın, diğer malzemeleri ilave edin, hamuru yapın. 30-35 cm çapındaki bir tepsiye yayıp, üzerine iki yemek kaşığı ketçap sürün. Sucuk, yeşil zeytin, kaşar peyniri rendesi ve domatesi hamurun üzerine yerleştirin. 30 dakika kadar dolapta bekletin. Bir adet yumurtayı bir su bardağı süt ile karıştırıp, hamurun üzerine dökün ve fırına sürün.
|
Pizza |
|
yudum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2008
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc77777
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012
2,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yumurta
Üzeri için:
8 adet domates
4 yaprak biberiye
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı süt
Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın, yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Kuşkonmazları da ince ince kıyıp 4 dakika kadar haşlayın ve süzün. Hamuru kabarınca unlamış tezgahta küçük hamurlar yapıp ortasını hafifçe açın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine salça ve sütü karıştırıp sürün. Beyaz peyniri domatesleri dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Bu pizza beşamel sosla da çok lezzetli oluyor, sosu malzemeleri koymadan hamura sürün. Ay çekirdeği de çok yakışıyor.
|
PİZZA |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88947
Gönderme Tarihi: 04.May.2013
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
500 gr. un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
50 gr. margarin
20 gr. maya
1.5 su bardağı süt
250 gr. kaşar
Sucuk
Sosis
Salam
Mantar
Zeytin
Kırmızı biber
Domates
Sarımsak
Ketçap
Kekik
Pul biber
Tuz
Maya, ılık sütün içinde eritilir. Şeker, tuz, eritilmiş margarin ve yumurta ilave edilir, iyice karıştırılır. Un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur, mayası gelinceye kadar bekletilir. Mayası gelen hamur, yağlanmış tepsiye alınır ve tepsi büyüklüğünde açılır. Hamurun üzeri sıvı yağ ile yağlanır. Parmak uçları ile hamura iz verilir. Kenar kısımları hafifçe yükseltilir. Hazırlanan hamur, tepside 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur, ısıtılmış fırına verilerek 5-10 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan hamurun üzerine ketçap sürülür ve kaşar rendesi serpilir. Kaşarın üzerine ince dilimlenmiş sucuk, sosis, salam, mantar, biber ilave edilir. Onların arasına çekirdekleri çıkartılmış zeytin, küp doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak konur. Tuz, kekik ve pul biberi atılır. Üzerine bolca kaşar rendesi serpilir. Hazırlanan pizza, 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır. Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 08.11.2024
|
Pizza |
|
fado
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc93671
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2013
1,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yumurta
Üzeri için:
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı süt
Mantar, sucuk, zeytin
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine unu, şekeri ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Hamuru kabarınca unlamış tezgâhta küçük hamurlar yapıp ortasını hafifçe açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine salça ve sütü karıştırıp sürün. Beyaz peyniri ya da arzu ettiğiniz malzemeleri, domatesleri dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın.
|
Pizza |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc100809
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 küçük paket instant maya
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çaybardağı sıvı yağ
Yeterince salam, sucuk, kaşar peyniri
2 yemek kaşığı salça
Yeterince kekik, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
50 gr margarin
Un elenir. Maya, toz şeker ve tuz una eklenerek karıştırılır.Yoğurt,sıvı yağ eklenir ve su ile yoğrularak hamur elde edilir. Hamur biraz kabarması için dinlenmeye bırakılır. Bir tavada margarin eritilir. Sulandırılmış salça pişirilir. Tuz ve istenen baharatlar ilave edilerek karışım hazırlanır.
Fırın tepsisi sana margarin ile yağlanarak hamur tepsinin içine döşenir. Üzerine hazırlanmış salçalı kerışım yaydırılır.Bunların da üzerine salam, kaşar, sucuk konarak 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.
|
Pizza |
|
şen saz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2015
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc107758
Gönderme Tarihi: 21.May.2015
1,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
15 gram yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
Tuz
1 çorba kaşığı şeker
Sosu için:
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kaşar peyniri
Ilık suda mayayı, şekeri, tuzu ve az unla mayalandırın. Daha sonra bir miktar daha un ekleyip yoğurun ve 30 dakika kabarmasını bekleyin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp yağda kavurun. Kıyılmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi, salçayı katıp kavurmaya devam edin. Bu karışıma az miktarda su ekleyip ocaktan alın. Hamuru çok ince açın ve üzerine domatesli harcı yayın. Rende peyniri koyup fırına verin.
|
|