|
|
Pizza |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177874
Gönderme Tarihi: 23.May.2024
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Pizza Hamuru:
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Domates Sosu:
2 büyük domates
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Mozzarella Peyniri:
200 gram mozzarella peyniri
Zeytin:
Çekirdekli siyah zeytin, isteğe bağlı olarak
Fesleğen (Opsiyonel):
Taze veya kuru fesleğen yaprakları
Unu ve tuzu bir kaseye ekleyin. Ardından su ve sıvı yağı ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yaklaşık 5-10 dakika sürebilir.
Hamuru streç filmle sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Domatesleri rendeleyin veya doğrayın. Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.
Bir tavada yağı ısıtın, ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sos koyulaşana kadar pişirin.
Fırını 200 dereceye ısıtın.
Hamuru un serpilmiş bir zeminde merdane ile açın. İnce veya kalın olmasına göre tercihinize bağlı olarak.
Hamurun üzerine hazırladığınız domates sosunu yayın.
Üzerine mozzarella peynirini serpin.
Zeytin dilimlerini serpiştirin.
Opsiyonel olarak fesleğen yaprakları ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız pizzayı yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika veya peynirler eriyene ve hamur kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarılan pizzayı dilimleyerek servis yapın.
İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha taze fesleğen yaprağı serpiştirerek servis edebilirsiniz.
|
Pizza |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178542
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2024
123 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Ilık su
Tuz
Sos için:
2 su bardağı domates sosu
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Karabiber
Üzeri için:
Mozarella peyniri
Sosis, sucuk, salam vs
Sarı biber, yeşil biber, kapya biber
Dilimlenmiş domates
Konserve mısır, mantar, zeytin
Öncelikle küçük bir kasede mayaya ılık su ekleyip çözünmesini bekleyin. Yoğurma kabına un ekleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Çözünen mayayı, unun içinde açtığınız boşluğa dökün. Karışımın üstüne sıvıyağı ve ılık suyu ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde, üstünü kapatın ve dinlendirin. Sosu için; domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek, karıştırın. Daha sonra pizza yapımında kullanacağınız malzemeleri dilimleyin. Mayalanan hamuru oklava veya merdane yardımıyla açın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin ve elinizle açma işlemine devam edin. Fırın taşınız yoksa hamuru önden 200 dereceli fırında 5 dakika pişirin. Ardından çıkartın ve hazırladığınız sosu, hamurun üstünde gezdirin. Üzeri için dilimlediğiniz malzemeleri de sosun üzerine ekleyin ve tekrar fırına atarak kızarana kadar pişirin.
|
Pizza |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179801
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
200 gr un
10 gr yaş maya
1/2 çay kaşığı tozşeker
1/2 kahve fincanı ılık su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz
Üzerine:
Kaşar yada dil peyniri
Un, şeker, tuz, yağ ve ılık suyu bir kaba koyun. Mayayı parçalayarak üstüne ekleyin. Robot veya el mikseri ile, tüm malzemeler iyice özleşene kadar iyice karıştırın. Makineyi en üst seviyeye getirerek, hamur kabın kenarlarından ayrılmaya başlayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dakika karıştırın. Pizzayı yapmak istediğiniz kabı iyice yağladıktan sonra, hamuru elle veya oklavayla kaba yayın. Üstüne istediğiniz malzemeleri yerleştirdikten sonra, en üstünü rendelenmiş kaşar veya dil peyniri ile kaplayın. Fırına koymadan önce, 15 dakika hamurun şişmesini bekleyin. 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Not: Pizzanızı daha pratik yoldan hazırlamak isterseniz, fırından alacağınız ekmek hamurundan faydalanabilirsiniz.
|
Pizza |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180747
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2024
16 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
Hamur için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
3 yemek kaşığı domates püresi veya rendelenmiş domates
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
1,5 su bardağı rendelenmiş mozzarella veya kaşar peyniri
İsteğe göre mantar, biber, sucuk, zeytin, mısır vb.
Un, maya, şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ilık suyu ve zeytinyağını ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanması için bekletin.
Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, ezilmiş sarımsağı ekleyip kısa bir süre soteleyin. Domates püresini, kekik, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte sos koyulaşana kadar pişirin, kenara alın.
Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın ve yuvarlak bir pizza şekline getirin. İnce bir taban için oklava veya elinizle açarak istediğiniz kalınlıkta yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
Hamurun üzerine sosu sürün, rendelenmiş peyniri serpin ve dilediğiniz malzemeleri ekleyin.
Önceden ısıtılmış 220°C fırında, yaklaşık 12-15 dakika, kenarları altın rengi olana ve peynir eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin.
|
|
Pizza Tarifleri Sufle Tarifleri
|
|