Kısa URL: https://ml.md/lc184092
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2025
91 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram ıspanak (veya pazı, pancar yaprağı)
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı sirke (veya nar ekşisi)
1 tatlı kaşığı kişniş (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Nar taneleri ve ceviz parçaları
Ispanakları bol suda yıkayıp 2-3 dakika kadar haşlayın.
Ardından soğuk sudan geçirip fazla suyunu sıkarak ince ince doğrayın.
Soğanı ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin ya da rondoda çekin.
Dövülmüş ceviz, tuz, baharatlar ve sirkeyle karıştırın.
Haşlayıp doğradığınız ıspanağı bu cevizli karışıma ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurur gibi karıştırarak püre kıvamına getirin.
Bu aşamada damak zevkinize göre baharat ayarı yapabilirsiniz.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayabilir ya da tabağa yayarak topaklar halinde sunabilirsiniz.
Üzerini nar taneleri, ceviz parçaları veya taze kişnişle süsleyerek servis yapın.
Soğuk servis edin.
2 adet orta boy pancar (alternatif olarak ıspanak veya patlıcan da kullanılabilir)
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
1 adet küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı sirke veya nar ekşisi
1 çay kaşığı kişniş (toz veya taze doğranmış)
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Taze kişniş veya maydanoz (süslemek için)
Nar taneleri (üzeri için, isteğe bağlı)
Pancarı iyice yıkayıp haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.
Ceviz içini mutfak robotunda çekin. Ardından sarımsak, kuru soğan, kişniş, tuz ve baharatları ekleyerek macun kıvamına getirin.
Haşlanmış pancarları ekleyip hepsini pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çekin.
Karışımı derin bir kaba alıp sirke veya nar ekşisiyle tatlandırın.
Hazırladığınız Pkhali’yi küçük toplar ya da yayvan şekilde tabakta sunabilirsiniz.
Üzerini taze yeşillik ve nar taneleriyle süsleyerek servis edin.