Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1200 g pudra şekeri
40 g yumurta beyazı
600 g glikoz
20 g sıvı yağ
2 g krem tartar
10 g jelatin
Glikoz bir kabın içerisinde ısıtılır, jelatin ilave edilir.
Pudra şekerinin yarısı ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Kalan pudra şekeri de eklenir ve iyice yoğurulur. Tamamlanan hamur, ağzı kapalı plastik torbalarda saklanır.
Hazırlanan hamur ince bir merdane yardımıyla açılır. İsteğe bağlı olarak hamurlar gıda boyalarıyla renklendirilir.
Açılan hamur, yapılan pastanın üzerine yerleştirilir. Hamur, iyice düzleştirilir, kenarlarından fazlalıklar alınır.
Hamur ile kaplanan pastanın ortasına, farklı renkteki hamur yerleştirilir. Pastanın üzerine royal glaseden hazırlanan şekiller konulur, resimde gösterilen şekilde süslemesi tamamlanır.
|