Kısa URL: https://ml.md/lc100740
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2014
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
3 bardak Un
2 kaşık Pudra şekeri
1/2 paket Margarin
1 su bardağı Süt
1 kaşık Maya
1/2 su bardağı Çilek reçeli
1 su bardağı Krema
1/2 çay kaşığı Tuz
Hamuru hazırlamak için, unu eleyip ortasını havuz gibi yapın. Mayayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırın. Unun ortasına maya, oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, süt ve tuzu koyup bir mikser yardımıyla veya el ile yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Yeterli büyüklüğe ulaştıklarında fırına atın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kremayı çırpın. Ponçikleri ortalarından ikiye yarın fakat tam koparmayın. Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımıyla sürün, kremayı bir sıkma torbası yardımı ile arasına sıkın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
2.5 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için:
Orman meyveleri reçeli
Üzeri için:
Pudra şekeri
Ilık süt, maya ve toz şekeri geniş bir karıştırma kasesine alın. Maya tamamen eriyinceye kadar bekletin. Kalan malzemeleri ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yuvarlaklardan sekiz eşit üçgen kesin. Üçgenlerin içine birer tatlı kaşığı kadar marmelat koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.