Kısa URL: https://ml.md/lc155639
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Öncelikle portakalları ortadan ikiye kesiyoruz. Yemek kaşığı ile kenarlarından oyarak portakalın içini çıkıyoruz. Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Ardından sıvıyağ, yoğurt, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Oymuş olduğumuzportakallara eşit miktarda yarım yarım döküyoruz. Çok doldurursanız pişerken taşabilir. Ardından muffin kağıdı ve kalıplarına sabitleştirmek için portakalları oturtuyoruz. 180 derecelik fırında kürdan testi ile kontrol ederek pişiriyoruz. Bu ölçülerden 14 adet kekiniz çıkıyor. Benim seçtiğim portakallar biraz büyüktü, siz küçüklerle denerseniz daha fazla çıkabilir. Ölçüleri arzuya göre eksiltip ve ya 2 katına çıkartıp çoğaltabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc142266
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı
10-12 adet orta boy düzgün şekilli ve tatlı portakal
3 adet yumurta
1 su bardağından az şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağından biraz fazla un
Yumurtaları köpürene dek çırpın ve şekeri ekleyip kabarana kadar çırpmaya devam edin. Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Damla çikolataları ilave edip karıştırın.
Portakalları tam ortadan kesin, ister suyunu sıkın isterseniz bıçak veya kaşıkla içini oyun. Kek harcını portakal çanaklarının içine yarısından biraz fazla gelecek şekilde koyup paylaştırın. Fırın tepsisine dizin. Eğer çanaklar düzgünce durmuyorsa çok az tabanından kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kapağını hiç açmadan pişirin. İster kaşıkla isterseniz portakal kabuğundan ayırarak yiyebilirsiniz.