Kısa URL: https://ml.md/lc27062
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet portakal
1 adet limon
2 bardak su
350 gram toz şeker
40 gram jelatin
Su şekerle kaynatdır. limon ve portakal suyu sıkılır, süzülür. Soğumuş şekerli suyun içine karıştırılır. Jelatin biraz ılık su ile eritilip portakal suyunun içine ilâve edilir. İstenilen kalıba dökülüp dondurulur. Buzdolabı yoksa, buz üzerinde de donabilir. Bu jölenin daha süslü olması için portakalın kalan kabukları temizlenip içine konarak dondurulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc1374
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
2,794 defa indirildi / yazdırıldı
10 bardak portakal suyu
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
15 yaprak jelatin
3- 4 portakal rendelenir. 3 kaşık şekerle ovulup 2,5 bardak su konur; karıştırılır ve süzülür. Şekerin geri kalanı ilave edilip bir taşım kaynatılır; üzerinde biriken köpük alınır. Ateşten çekilir.
Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış jelatin ve portakal suyu konup karıştırılır.
Kaselere boşaltılır veya istenen pastalarda kullanılır.
Not: Diğer meyvelerin jöleleri de aynı şekilde yapılır. İstenirse kaselere birkaç dilim meyve de konabilir.