Kısa URL: https://ml.md/lc1507
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2006
2,560 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER:
3 su bardağı portakal kabuğu püresi (kalın kabuklar tercih edilmeli)
4 su bardağı şeker
1- 2 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI:
1- Portakal kabukları yıkanıp bir kaç gün suda bırakılır.
2- Haşlanıp süzülür.
3- Fındık makinesinde çekilir.
4- Şeker katılıp karıştırarak yavaş ve uzun süre pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır. (Portakal suyu da katılabilir.)
Kısa URL: https://ml.md/lc54610
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2010
1,979 defa indirildi / yazdırıldı
Dört parça, soyulmuş portakalın ince kabuklarını şerit gibi ve ince kesip saat zembereği gibi bükerek açılmaması için iğne ile delerek ipliğe, bir taraftan diğer tarafa geçirerek diziniz. Sonra kaynar suda haşlayıp kevgire alarak üzerine soğuk su geçiriniz. Acısının tamamiyle çıkması için 3 - 4 kez bu şekilde haşlayıp soğuk sudan geçiriniz. Bir bez aralayıp ezmeyecek derecede bastıra bastıra suyunu alınız. 1,280 kilogram suya 2 kilo şeker kestirip içine atarak kaynatınız. Kıvamına gelince indirip iplikleri çekerek kabukları kâseye koyunuz. Sonra şurubu tekrar çevirip üzerine dökünüz.