Türk kahvesini portakal içinde pişirerek nefis portakal aroması ile benzersiz bir lezzet yakalayabilirsiniz. Bir adet portakalın içini boşalttıktan sonra kahve ve suyu portakalın içinde karıştırın ve portakalı ocağa alın. Kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapın.
Noti: Portakalın tatlı lezzeti kahvenize karışacağı için şekersiz pişirmenizi öneririz. Az şekerli kahve sevmiyorsanız, az miktarda şeker ilavesi yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc122469
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2017
1,200 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet portakal
1 kahve fincanı su
1 kahve kaşığı kahve
1 adet kesme şeker
Portakal baş kısmından aşağı 1 santim kalınlığında kesilir. İçi tamamen kabuk kalacak şekilde oyulur. İçine su, kahve ve şeker konur. Normal ocağa oturtulur. Bir taşım kaynatılır. Kahve fincanına boşaltılır.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 22.08.2020