https://www.droetker.com.tr
Pandispanya için:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
5 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Dolgu:
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı portakal kabuğu reçeli
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
Süslemek için:
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı ve tarçını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
İri kırılmış bademleri bir kaseye alın, toz şeker ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kreması ve sütü çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Portakal kabuğu reçelinin yarısını kremanın üzerine, pastanın her dilimine denk gelecek şekilde eşit miktarda dağıtın. Bademlerin 1/3'ünü üzerine serpin. İkinci kat keki üzerine kapatın ve aynı işlemi uygulayın. Üçüncü kat keki üzerine kapatın. Orta kısımdaki bombeliği almak için, pastanın üzerine eliniz ile hafifçe bastırın.
Soğuk süt ve pasta kremasını mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda karamel sosu ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. 3 yemek kaşığı kadarını üst süsleme için ayırıp buzdolabında bekletin. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı tek kullanımlık ucu kapalı krema sıkma torbasına doldurun. Sıkma torbasının ucunu kenarlarından pay bırakarak orta kısmından küçük üçgen şeklinde kesin. Pastanın kenar kısmına yaprak şekilleri sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine Antep fıstığı ve kalan bademleri serpip dilimleyerek servis yapın.
|