Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Portakal Kabuklu Karamelli Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakal Kabuklu Karamelli Pasta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168662
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Pandispanya için:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
5 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Dolgu:
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı portakal kabuğu reçeli
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
Süslemek için:
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı ve tarçını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
İri kırılmış bademleri bir kaseye alın, toz şeker ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kreması ve sütü çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Portakal kabuğu reçelinin yarısını kremanın üzerine, pastanın her dilimine denk gelecek şekilde eşit miktarda dağıtın. Bademlerin 1/3'ünü üzerine serpin. İkinci kat keki üzerine kapatın ve aynı işlemi uygulayın. Üçüncü kat keki üzerine kapatın. Orta kısımdaki bombeliği almak için, pastanın üzerine eliniz ile hafifçe bastırın.
Soğuk süt ve pasta kremasını mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda karamel sosu ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. 3 yemek kaşığı kadarını üst süsleme için ayırıp buzdolabında bekletin. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı tek kullanımlık ucu kapalı krema sıkma torbasına doldurun. Sıkma torbasının ucunu kenarlarından pay bırakarak orta kısmından küçük üçgen şeklinde kesin. Pastanın kenar kısmına yaprak şekilleri sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine Antep fıstığı ve kalan bademleri serpip dilimleyerek servis yapın.







Portakal Kabuklu Karamelli Pasta Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet Portakal Kabuklu Karamelli Pasta 427 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort