2 su bardağı un
2 su bardağı su
4 yumurta
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
1 paket vanilya
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 portakal
1 poşet kremşanti
Üzeri için:
Pudra şekeri
Çikolata sos
Tencereye suyu koyuyoruz, tereyağını, toz şekeri, vanilyayı ve tuzu ilave ediyoruz. Kaynayınca unu ekliyoruz. Ocak üzerinde karıştırarak hamuru hazırlıyoruz, soğumaya bırakıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca her yumurtayı teker teker kırıp hamura yediriyoruz. Yumuşak kıvamdaki hamuru kremşanti torbasına dolduruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları alt kısmı geniş üstü sivri olacak şekilde sıkıyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt, un, nişasta, toz şekeri çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz, iki kaşık köpürtülmüş kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz. Portakal kabuğu rendesi katıyoruz. Hamurların üstlerinden kapak gibi kesiyoruz. Ortaya krema koyup, kapaklarını kapatıyoruz, pudra şekeri serpip çikolata sos döküyoruz.
|