|
PORTAKAL SUYU |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10975
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2007
7,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
1 bardak su
2 su bardağı portakal suyu
1/4 bardak limon suyu
4 bardak su
İnce kesilmiş limon dilimleri
Şeker ve bir bardak suyu bir kaba koyarak ağır ateşe oturtunuz. Şeker iyice eriyene kadar karıştırınız. Şeker eridikten sonra bu şerbeti 8 dakika daha kaynatıp, kabı ateşten alınız. Şerbeti soğumaya bırakınız. Limon suyu ve portakal suyunu dört bardak suyla karıştırın ve soğumuş olan şerbeti ilave edin. İçlerine süslü buzlar konulmuş olan büyük limonata bardaklarına içeceği dökün. Bardakların kenarlarına ince kesilmiş limon dilimleri takınız ve servis yapınız.
ML® Demirhindi Şerbeti için tıklayın
|
Portakal Şerbeti |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc5978
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006
3,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1kg portakal
1 adet limon
YAPILIŞI
Bir sürahiye 2 bardak şekeri koyun. 1 kg. portakalın suyunu sıkın. Şekerle karıştırın. Limon suyunu da ekleyip karıştırın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Sonra süzün ve bardaklara boşaltın. Portakal dilimleriyle servis yapın.
ML® Portakal Kabuğu Şerbeti için tıklayın
|
PORTAKAL ŞERBETİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58167
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
200 gr. toz şeker
750 gr. su
1 su bardağı dolusu portakal suyu
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi (Yalnız sarı kısımları rendelenmiş)
Temiz bir kapta portakalın kabuklarını toz şekerle iyice ovunuz. Üzerine bütün malzemeyi ilâve edip şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Arzu ettiğiniz zaman soğuduktan sonra süzüp servis ediniz.
|
PORTAKAL ŞERBETİ |
|
numune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2010
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc55381
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010
2,350 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elenmiş şekere portakalı sıkıp yeterince su koyarak karıştırınız. Portakal tatlı ise 1 limon sıkınız. Sonra süzüp bardaklara koyunuz. Servis yapınız.
|
PORTAKAL ŞERBETİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63895
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2011
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 büyük portakal
30 gr limontuzu
1 kg (4 su bardağı) şeker
2+1/2 su bardağı su
Portakalların kabuklarını soyunuz. Beyaz kısımlarını temizledikten sonra, portakalları küçük parçalar halinde doğrayınız. Çekirdeklerini ayıklayıp atınız.
Cam bir kavanoza doğranmış portakalları koyup, üstüne limon tuzunu ve şekeri serpiniz. Kavanozun ağzını kapatıp, buzdolabında 24 saat dinlendiriniz.
Kavanozu buzdolabından alıp, içindekileri bir tülbentten büyük bir kaba süzünüz. Tülbentte kalan malzemeyi iyice sıkıp, kalan posayı atınız.
Kalan 1 portakalı yıkayıp enlemesine dilimleyiniz. Her dilimi yarıya kadar kesip, bardakların kenarına takınız. Hazırladığınız portakal şerbetini bir kepçeyle bardaklara boşaltıp, servis ediniz.
|
Şifalı Portakal Şerbeti |
|
fulin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2012
Mesajlar: 42 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc83274
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2012
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet portakal
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 limon suyu
1 çorba kaşığı toz zencefil
3 çorba kaşığı bal
1 tutam tarçın
2 karanfil
Portakalın suyunu sıkın bir kavanozun içine dökün. Üzerine limon suyunu, kırmızı pul biberi, karabiberi, zencefili, karanfil tuzunu ve tarcını da ekleyip kavanozun kapağını kapatıp iyice çalkalayın. Servis yapmadan önce içine balı da ekleyip karışımı tatlandırıp balın şifasını da içine ekledikten sonra artık bardaklara boşaltabilirsiniz. Hemen içmeniz gerekiyor.
|
PORTAKAL ŞERBETİ |
|
nizam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc88777
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2013
1,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr limon tuzu
1 kg. (4 su bardağı) şeker
2,5 bardak su
Portakalların kabukları soyulur, beyaz kısımları temizlenir. Küçük parçalar halinde doğranır. Çekirdekleri ayıklanır. Doğranan portakallar cam bir kavanozun içine yerleştirilir ve üzerine limon tuzu ile şeker serpilir. Kavanozun ağzı kapatılarak 24 saat buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün kavanozdaki portakallar bir tülbentle büyükçe bir kabın içine süzülür. Tülbentte kalan malzeme iyice sıkılır, kalan posa atılır. Bir portakal yıkanıp enlemesine dilimlenir. Her dilim yarıya kadar kesilerek bardakların kenarına takılır. Hazırlanan portakal şerbeti bir kepçe ile bu bardaklara boşaltılarak servis yapılır.
|
|