Kısa URL: https://ml.md/lc49154
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
2,328 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 bardak şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 bardak su
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı portakal suyu
1/2 çay kaşığı tuz
Nişasta ve tuza kaynamış su azar azar katılarak bir kâpta 5 dakika kadar devamlı karıştırarak kaynatılır. Ateşten indirilince margarin ve portakal suyu ilâve ederek biraz daha karıştırılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc147698
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2020
565 defa indirildi / yazdırıldı
150 ml portakal suyu
40 g bal
25 ml elma sirkesi
180 ml zeytinyağı
Tuz
Zeytinyağı hariç tüm malzeme sos tenceresine alınır, kısık ateşte kıvamı koyulaşıp azalana kadar çektirilir. Soğuduktan sonra azar azar zeytinyağı karışıma eklenerek, sos bağlanır.
Salatalarda Kullanılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc156984
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2021
278 defa indirildi / yazdırıldı
2 portakal soyulur, beyaz zarları çıkarılır ve çok ince parçalara ayrılır.
Beşamel sosu hafif kahverengi olacak şekilde biraz ununu fazla kavurarak pişirilir.
Portakal parçaları içine konur, et ve tavuk yemekleri ile servis yapılır.