Kısa URL: https://ml.md/lc135694
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2018
628 defa indirildi / yazdırıldı
2 Çay kaşığı Kişniş
1 ader Limon syu
1 Adet Limon Limon Kabuğu Rendesi
1 adet Portakal dilimleri
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 Adet Somon
2 Çay kaşığı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Sosu için:
100 Gr Donmuş Bezelye
250 ml Su Su
1 Demet ince kıyılmş Tere
1 Çorba Kaşığı yağ
Somon filetoları bol suyla yıkayıp süzdürün. Derin bir kabın içerisinde somon, portakal dlinlerini, portakal kabuğu rendesi limon suyu ve kabuğunun rendesi kişniş ve tuzu şekeri serpip karıştırın. Dinlenmesi için 20 dakika bekletin. Tavaya yağı alıp kızdırın. Somonları portakal sosundan süzdürerek tavaya alın. Her iki tarafını kızartın. Karabiber serperek servis tabağına alın.
Bir tavada yağı ısıtın donu çözülmüş bezelyeleri süzüp tavaya alın suyu ekleyip biraz kanatıp ocaktan alın servis tabağına aldığınız somonun üzerine bir kaşık bezelye gezdirin ince kıyılmış tere ve portakal dilimleri ile süsleme yapıp servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc133427
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018
528 defa indirildi / yazdırıldı
600 gr somon fletosu
½ limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Sosu için:
2 adet portakal
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
½ su bardağı su
Şeker
Tuz
Balığın üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı koyup 200 derecedeki fırına atılır.
Suyla karıştırılan nişastaya portakal suyu da ilave edilerek karıştırılarak ısıtılır.
Tereyağı da eklenip fırından çıkan balığın üzerine dökülerek servis yapılır.