|
PORTAKAL ŞURUBU |
|
aytekin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43824
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
3,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
6-7 Portakal
4 Su bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı limon suyu
1 Portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
1 Bir tencerede portakal kabuğu rendesi ile şekeri karıştırınız.
2 Bu karışıma 6-7 iri portakal suyu ve iki kaşık limon suyunu karıştırınız.
3 Şeker eriyene kadar 1-2 gün bekletiniz.
4 Süzerek şişelere doldurunuz ve ağzını kapatınız.
5 İçilmesi arzu edildiği zaman, soğuk su ilave ederek servis yapınız.
|
Portakal Şurubu |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59166
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011
3,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
1750 g Pudra şekeri (11 fincan)
1200 g Portakal suyu
6 tane portakalın kabuk rendesi
2 kaşık Limon suyu
1750 s pudra şekerine (11 fincan), 6 tane portakalın kabuk rendesini ilâve ederek birbirleriyle iyice harmanlayınız. Sonra da buna, 1200 g portakal suyu, 2 kaşık limon suyu koyunuz ve şekerler eriyinceye kadar birkaç gün bırakınız. (Bu arada da şekerli portakal suyunu arada bir karıştırınız.) Şeker iyice eriyince; bunları arzu edildikçe, bir bardak içerisinde sulandırıp kullanmak üzere, ağızları kapalı şişelere taksim ediniz.
|
PORTAKAL ŞURUBU |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc2989
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg toz şeker
6 adet portakal
2.5 su bardağı su
4 adet limonun suyu
Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.
|
Portakal Şurubu |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10831
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 büyükçe portakal
50 gr limontuzu
1 kg tozşeker
2,5 bardak su.
Yapılacak işlem limonatadakinin aynıdır. Fakat portakal, limona oranla daha tatlı olduğu için limontuzu miktarı artırılmalıdır. İstenirse 50 gr limontuzu yerine 4 limonun suyu da katılabilir. Ancak portakal şurubunun kokusu değişir.
ML® Mandalina Şurubu için tıklayın
|
|