|
Portakal Suyunda Armut Tatlısı |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9436
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
4,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet armut
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı krem şanti
3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın. Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerine 2 çorba kaşığı toz şekerle, yarım su bardağı portakal suyunu ilave edin. En üste 1 tatlı kaşığı tarçını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Üzerlerine krem şanti sıkıp, servis yapın.
ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın
|
Portakal Suyunda Armut Tatlısı |
|
Saide
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17671
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007
3,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
8 adet sakarin
10 adet dövülmüş kakule tohumu
Armutların kabuklarını soyun. Isıya dayanaklı bir kaba dizin. Tüm malzemeyi karıştırıp, armutların üzerine dökün.
5 dakika ocakta kaynatın. Üzerini alümünyum folyo ile kapatın.
200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Armutları fırından alıp tabağa koyun. Üzerine sosundan ilave edip, servis yapın.
|
Portakal Suyunda Armut Tatlısı |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66714
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
3,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 adet karanfil
6 adet iri armut
2 portakalın suyu
Tozşekeri kaynamış su ve portakal suyu ile karıştırıp, şurup hazırlayın. Öncelikle armutların kabuklarını soyun. Şurup biraz ılınınca karanfili içine atın. Armutların saplı kısmına zarar vermeden alt tarafından içini oyup, çekirdeklerini çıkarın, şurubun içine atın. 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
|
Portakal Suyunda Armut Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121139
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
1,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 gr. toz seker
1 çubuk tarçın
2 su bardağı portakal suyu
8 adet armut
Armutlar soyun ve bütün olarak bir tencereye koyun.
Toz sekeri, tarçını ve portakal suyunu da ekleyin ve armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları ikiye kesin ve servis tabağına alın. Meyve sosları ve kremşanti ile süsleyerek servis edin.
|
|