1 su bardağı portakal ve incir şekerlemesi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limonun rendesi
1 su bardağı süt
4 yumurta akı
1 krem şanti
4 çorba kaşığı kakao
10 yemek kaşığı şeker
4 çorba kaşıığı mısır nişastası
Yumurta akları ve şekeri mikserle çırpıp, kar haline getirin. Diğer bir kapta toz krem şantiye soğuk sütü azar azar ilave edip, mikserle krema haline getirin. Buna çırpılmış yumurta akları, limon rendesi ve şekerlemeleri ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir kasenin içini ince bir naylonla döşeyin ve içine bu karışımı boşaltıp, buzlukta dondurun. Çikolata sosu için hazırladığınız tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelene dek ateşte pişirin. Kalıptan çıkarttığınız parfeyi dilimleyin ve üzerine sıcak çikolatalı sos döküp, servis yapın.
|