|
|
Portakal |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1244
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2006
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.
C vitamini bakımından çok zengin olduğundan, kışın bolca yemekle soğuğun etkilerine karşı korunmuş oluruz. Ayrıca mideyi, bağırsakları düzeltir, iştah açar. Kabızlıkta, posası bağırsakları çalıştırdığı için yararlıdır. Ayrıca 20 gram portakal çiçeği veya yaprağı bir litre kaynar suda on dakika kadar demlendirilip içilirse, çarpıntıya ve sinir bozukluğunun sebep olduğu sindirim güçlüklerine iyi gelir.
Portakal şüphesiz ilaçdır. Bol miktarda C vitamini (100 gramda 50 mg) A vitamini, B1 B2, vitaminleri ve P vitamini ihtiva eder. Diğer meyvelerde mevcut olan bütün aktif maddeler portakalkda da vardır. Kanı temizler. Sinirleri teskin eder. Hazmı kolaylaştırır. Uykusuzluğu giderir. Cildi güzelleştirir. 100 gram portakalda 54 kalori vardır.
|
Portakalın Faydaları |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179790
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ateş düşürür,susuzluğu giderir. C vitamini Karbonhidrat Potasyum Folik Asit Bioflavin Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalıkları ve felçten korur, Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller, Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar, İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, Kanın pıhtılaşmasını, mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır, İçerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Aynı zaman da potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması da önler, Bağırsak gazlarını söker, bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar, Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, Safra salgısını arttırır.
|
|
Portakal Tarifleri Besinlerin Değerleri
|
|