|
Portakallı Bisküvi |
|
parsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27701
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2008
2,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3/4 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 çay kaşığı portakal esansı
1,5 su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
Kreması için:
1/4 su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı krema
Yarım portakal suyu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay kaşığı kakao
Yapılışı:
Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline getirene dek çırpın. Yarım su bardağı pudraşaekerini ekleyin. Çırpmaya devam edin. Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dk. daha çırpın. Ardından unu, mısır nişastasını ekleyin. Düşük hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Herbir parçayı düz, yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın. Üzerini plastik folyo ile kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin. Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın. Şekeri yavaş yavaş ekleyin. Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş kabuğunu ve kakaoyu ekleyin. İyice karışana dek çırpın. Koyu bir kıvam alabilmesi için buzdolabında 15 dk. bekletin. Fırını 200 °C ısıtın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kâğıtla kaplanmış tepside sıralayın. 15 dk. pişirin. Pişen bisküvileri spatula yardımıyla tepsiden alın. Yarısının üzerine kremadan sürün. Üzerine diğer parçalardan kapatın.
|
Portakallı Bisküvi |
|
Berrin37
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc50890
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı ya da margarin
150 gr pudra şekeri
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 yumurta, hafif çırpılmış
50 gr çekirdeksiz kuru üzüm
Üstü için biraz daha pudra şekeri
Un ile kabartma tozunu eleyin, tereyağı ya da margarin ile şeker ve portakal kabuğu rendesini hafif bir krem haline gelene dek çırpın. Yumurtayı da çırparak ekleyin. Üzümü de bu karışıma kattıktan sonra, unu da ekleyin ve iyice karıştırın. Unlanmış bir yüzeye alıp, 5 cm. kalınlığında sosis biçimi verin. Alüminyum ya da yağlı kağıda sararak en az 2 saat buzdolabında bırakın.
2 saat sonra, rulonuzu çıkarıp, dilediğiniz kadar bisküviyi kesin ve yağlı tepsiye dizerek üstüne şeker serpiştirdikten sonra orta ısıdaki fırında 15 dakika pişirin. 2 dakika kalıpta beklettikten sonra, soğumaya bırakın. 48 adet çıkar.
Not: Bu bisküvini hamuru önceden hazırlanıp, iyice sarılarak bir hafta buzdolabında saklanabilir. Gereğinde istediğiniz sayıda bisküvi kesip, pişirebilirsiniz.
ML® Portakallı Düğüm için tıklayın
|
PORTAKALLI BİSKÜVİ |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58290
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2010
2,195 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
270 gr. yağ
250 gr. pudra şekeri
Az vanilya
1/2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yumurtanın sarısı
3 bütün yumurta
300 gr. elenmiş un
Bisküvileri yapıştırmak için:
2 kahve fincanı portakal marmelâtı
Yağ, pudra şekeri, vanilya, rende limon kabuğunu çukur bir kaba koyunuz. Ağaç bir spatula ile 3-4 dakika iyice karıştırarak köpürtünüz. Teker teker yumurta sarı ve bütün yumurtaları ilâve edip karıştırarak yedirip bir - iki dakika daha köpürtüp unu ilâve edip karıştırarak yediriniz. Hazırladığınız hamuru, ucunda 1+1/2 santim genişliğinde düz düğ bulunan sıkma torbasına doldurup bir tepsinin üzerine parşömen kâğıdı sererek üzerine üçer santim ara ile bisküitleri ceviz büyüklüğünde sıkınız ve 200 derece ortadan hızlı fırında sekiz - on dakika pişirip fırından çıkarınız. Soğuyunca bisküvilerin yarısının altına portakal marmelâtı sürüp diğer yarısını yapıştırınız.
|
Portakallı Bisküvi |
|
Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc65748
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011
1,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bisküvi için:
175 gr un
75 gr buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 tutam tuz
1 portakal
100 gr tereyağı
4 çorba kaşığı tozşeker
100 gr çikolata
Glazür için:
4-5 çorba kaşığı portakal suyu
100 gr pudraşeker
Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Çikolatayı rendeleyin. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu çıkarın. Un, nişasta ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyip diğer malzemeleri ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıp 5-6 cm uzunluğunda dikdörtgen kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Glazür için, portakal suyu ve pudraşekeri çırpın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Bisküvilerin üzerine glazür sürüp servis yapın.
|
|