Kısa URL: https://ml.md/lc142717
Gönderme Tarihi: 14.May.2019
718 defa indirildi / yazdırıldı
180 gram bisküvi
90 gram tereyağı
Üzeri için
340 gram tuzsuz krem peynir
185 gram toz şeker
2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 adet yumurta
1 çay bardağı portakal suyu
Öncelikle bir kabın içinde eritilmiş yağ ve bisküviyi iyice karıştırın. 30x20 santimetre ölçülerindeki dikdörtgen bir kaba yayın. Önceden ısıttığınız ve 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Diğer yanda bir karıştırma kabında önce krem peyniri çırpın, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Yumurta ve portakal suyunu ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Sonra da bu karışımı, pişmiş olan bisküvi hamurunun üzerine yayın. Yine 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika daha pişirin.
Soğuyunca üzerine ince dövülmüş bisküvi ile fındık karışımını serpiştirip servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc185331
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025
33 defa indirildi / yazdırıldı
Taban için:
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı (eritilmiş)
Kreması için:
600 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
Yarım portakalın suyu
Sos için:
1 su bardağı taze portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
Bisküvileri rondodan geçirin.
Eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
23 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
Buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Labne ve şekeri mikserle çırpın.
Yoğurt, yumurta, un, nişasta, portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.