Kısa URL: https://ml.md/lc74118
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
2,995 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet büyük boy portakal
2 adet elma
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Siyah ve yeşil üzüm taneleri
Suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Buna şekeri ilave edip, tekrar kaynatın. Bu arada portakalların kabuklarını soyun. Dış zarlarını da çıkarın. Portakalı halka dilimler halinde desin. Servis tabağına portakalları dizin. Elmaların kabuklarını soyun ve kalın rende yapın. Portakal dilimlerinin üzerine elma rendesini yayın. Üzüm tanelerini de yerleştirin. Sonra sıcak şurubu portakalların üzerine dükün. Soğuyup, şekeri çekmesini bekleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc5304
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,542 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet mayhoş elma
4 adet portakal
1/2 su bardağı tozşeker
1. Elmlaların çekirdek kısmını oyacakla çıkartın. Elmaların çevresini hafifçe kesin.
2. Portakallardan 6 adet yuvarlak dilim çıkartın. Bir fırın tepsisine dizip üzerlerine de kabuklu olarak birer elma oturtun. Hafif ısınmış fırında elmalar yumuşayana dek pişirin.
3. Kalan portakalların suyunu çıkartın ve şekerle karıştırıp elmaların üzerine dökün. Elmalar bıçak sokulacak kadar yumuşayınca fırıdan çıkartın. Üzerine biraz pudraşeker serpin ve servis yapın.