|
Portakallı İrmik Helvası |
|
Şükriyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc85139
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012
1,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Kg. süt
9 Çorba Kaşığı toz şeker
10 Çorba Kaşığı irmik
1 Paket vanilya
2 Adet portakal
3 Bardak PORTAKAL SUYU
3 Çorba Kaşığı mısır nişastası
Tencereye süt,irmik,şeker margarini ve vanilya soğuk olarak koyuyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. İnce yerinden rendelenmiş portakal ilave ediyoruz. Harcımızı bor cama döküyoruz. Üzerine rendelenmiş portakal kabuklarını yuvarlak keserek irmikli harcın üzerine diziyoruz. Üzerine portakal sosu döküyoruz. Portakal suyunu ,mısır nişastasını soğuk olarak karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa koyuyoruz. Kıvamı gelince irmik üzerinde kullanıyoruz.
|
Portakallı İrmik helvası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87829
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
1,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. sana kase
250 gr. irmik
1,5 bardak toz şeker
2,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
1 avuç çam fıstığı
Sanayağından 1 yemek kaşığını kenara ayırın.
Geniş bir tencereye kalan tereyağını, portakal suyunu ve şekeri koyun, yaklaşık 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Daha sonra kenara alarak sıcak tutun.Başka bir kuru tencereye irmiği koyun ve yağsız, sürekli karıştırarak iyice esmerleşene kadar kavurun. Bu işlemin yarısında çam fıstıklarını da irmiğe ilave edin.Kavurma işlemini tamamlamak için ayırdığınız bir yemek kaşığı sanayağı ekleyip, iyice esmer renk almasını sağlayın.İrmikler esmerleşince sıcak su karışımını yavaşça tencereye ekleyin. Tencerenin sıcaklığından dolayı çok sıçrayabilir.
Bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 5 dakika hiç ağzını açmadan pişirin.
Ateşten aldıktan sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak dinlendirin.Daha sonra bir çatal yardımıyla ara ara karıştırarak yarım saat daha demlendirin.
Arzuya göre dondurma veya tarçınla servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 09.11.2014
|
|